Hirdetés

Ezért nem lehet már megvenni a Grand Theft Auto IV-et a Steamen

|

Kiderült, miért tűnt el a vásárlási opció a Rockstar játékának steames aloldaláról. Az ok végtelenül prózai.

Hirdetés

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy immár a Steamen keresztül nem lehet megvenni a Grand Theft Auto IV-et. Ekkor még nem lehetett tudni, hogy miért is kényszerült a vásárlási lehetőséget letiltani a Valve, felmerült esetleges indokként valamiféle zenei licencprobléma, a Rockstar Launcher megjelenése, de igazából teljesen más miatt alakultak így a dolgok. 

Hirdetés

A Grand Theft Auto IV ugyanis még a sokak által annyira utált Games for Windows Live rendszer részese volt, ezt pedig a Microsoft a továbbiakban már "nem támogatja". Azok a játékosok tehát, akik korábban megvették a GTA IV-et, továbbra is vígan nyúzhatják, de frissen már senki sem tudja megvásárolni a Streamről. A The Verge kérdésére válaszul a Rockstar illetékesei elmondták, hogy immár nem lehet többé olyan Games For Windows Live kulcsokat legenerálni, amelyek elengedhetetlenek a Grand Theft Auto IV értékesítéséhez. Magyarul az, hogy a Microsoft immár nem támogatja a Games For Windows Live-ot, gyakorlatilag a kódgyártás végét jelentette. 

A Rockstar jelenleg is azon dolgozik, hogy találjanak valamilyen megoldást a problémára, és el tudják érni azt, hogy a jövőben is megvehessék a GTA IV-et valahogyan a PC-s játékosok. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)