Hirdetés

Red Dead Redemption 2 - nem lesz a Grand Theft Auto V vetélytársa

|

A Take-Two ügyvezető igazgatója szerint a Red Dead Redemption 2-nek nem lesz különösebb hatása arra, mennyi bevételt termel nekik a Grand Theft Auto V.

Hirdetés

A Take-Two az utóbbi években piszok sok pénzt keresett, aminek az egyik alappillére a Grand Theft Auto V, azon belül is az online mód volt. Érthető tehát valahol, hogy a befektetők kicsit féltik az arany tojást tojó tyúkot a Red Dead Redemption 2 megjelenése kapcsán, de az óriáskiadó szerint nincs ok az aggodalomra.

Hirdetés

A két Rockstar-játék viszonyáról Strauss Zelnicket, a Take-Two ügyvezető igazgatóját kérdezték meg a nemrég tartott befektetői beszámoló alkalmával. Sokan - köztük valószínűleg a kérdés feltevője is - arra számítanak, hogy a Red Dead Redemption 2 hosszútávú bevételei is az online módtól várhatóak. Ugyan ezt nem kommentálta Zelnick, elmondása szerint nem kell attól félni, hogy a vadnyugati kaland miatt elapad a GTA Online pénzforrása.

"Mikor egynél több játék van egy adott piaci szegmensben, ami vonzza a játékosokat, a piac általában tovább nő. Persze gyakran van verseny, de nem két konkrét cím közötti versenyről van szó, akár a Take-Two alá tartozó két játékot, akár egy versenytársunk termékét tekintjük. Nagyon várjuk a Red Dead Redemption 2 megjelenését, természetesen izgatottak és lelkesek vagyunk. Nem gondoljuk, hogy ennek bármi köze lenne ahhoz, hogyan teljesít a Grand Theft Auto V és a Grand Theft Auto V Online."

- mondta az igazgató, sőt, ennél tovább is ment.

"Minden szórakoztatóipari termék versenyez minden más időtöltéssel és így nem feltétlenül közvetlenül a mi, vagy bárki más játékaival. Az SMS-ezéstől kezdve a mozizáson és az olvasáson keresztül a munkáig mindennel versenyeznek. A szórakozás jó ha van, de nem létszükséglet."

Ezzel nem tudunk vitatkozni, ugyanakkor kicsit úgy hangzik, mintha ott helyben köpte volna ki a bullshit-generátor. Hogy végül esnek-e látványosan a GTA Online bevételei a Red Dead Redemption 2 rajtja után, azt jövő nyáron vagy ősszel tudhatjuk meg a pénzügyi jelentésükből.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)