Hirdetés

Gyakorlatilag halott a Star Wars: Knights of the Old Republic remake

|

Úgy tűnik, lemondhatunk a BioWare szerepjátékának teljesen felújított, modernizált változatáról.

Hirdetés

Míg jól ment a szekér, egyik projektet a másik után jelentették be az Embracer Group alá tartozó kiadók, miközben a holdingvállalat a mesebeli kis gömböc módjára kebelezte be a figyelmét felkeltő stúdiókat és szerezte meg számos olyan franchise jogait, amelyek már hosszú ideje parlagon hevertek. Új IP-k éppúgy formálódtak a THQ Nordicnál, a Saber Interactive-nál, a Plaionra átnevezett Koch Mediánál és a többi részlegnél, mint folytatások, remasterek és remake-ek.

Az egyik legtöbbet ígérő projektnek a Star Wars: Knigths of the Old Republic remake-je tűnt, aminek az Aspyr kezdte meg a fejlesztését, és mivel a Sony támogatást is élvezte, PlayStation 5-re érkezett volna PC mellett, Xboxra viszont nem, vagy csak jóval később.

Hirdetés

Nem telt el azonban sok idő, és a kezdeti eufóriát felváltotta az aggodalom, mivel a korábban csak portokkal foglalkozó stúdiónak túl nagy falat volt a remake, ezért előbb segédkezet nyújtott, majd teljesen át is vette a fejlesztést a jóval rutinosabb Saber. Csakhogy időközben az Embracer egy befuccsolt üzlet miatt mély válságba került, amiből tömeges leépítéssel, projektek törlésével és stúdiók bezárásával (jobb esetben eladásával) igyekszik kilábalni.

Ennek eshetett áldozatul a hányatott sorsú, modern KotOR is, amin a játék kapcsán már korábban is többször szivárogtató Jeff Grubb értesülései szerint az égvilágon senki sem dolgozik, a projekt teljesen leállt. Ez persze jelenthetné akár azt is, hogy csak szüneteltetik a fejlesztést, de félő, hogy ennél nagyobb a baj. Beszédes, hogy Lars Wingefors ügyvezető csütörtökön, az Embracer Group negyedéves eredményeinek ismertetése során a játék állapotát firtató kérdésekre a következőket válaszolta:

"Úgy veszem észre, hogy bármit is mondok erre, abból címlapsztori lesz, szóval csak ennyit fűznék hozzá."

Ugyan nem mondott ezzel sem A-t, sem B-t, a külföldi szaksajtó lényegében már kész tényként kezeli, hogy egyszer s mindenkorra befellegzett a Star Wars: Knights of the Old Republic remake-nek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)