Hirdetés

Gyereknap GameStar módra - mese arról, hogy mi történt a héten

|

Ha már egész hétvégén kint voltunk a PlayKID-en, akkor nem most fogunk érdemben belemélyedni a hírek gyűjtögetésébe, inkább egy szívhez szóló és tanulságos mesében mondjuk el nektek, hogy mire is érdemes figyelni az életben.

Hirdetés

Egyszer volt, hol nem volt, a hackereknek küldött üzeneten túl, a torrentezők közösségi ébredésének hajnalánál is messzebb, s még tán annál is távolabb, hol a GameStar egész nap a PlayKID rendezvényen mókázott, volt egyszer egy Twitch.tv felvásárlás. Bár a Microsoft is szemet vetett rá, végül a YouTube lett a gonosz mostohája, s egész nap lencsét válogattatott a szegény párával.

Mondják, van olyan tudástár, amivel a Destiny minden titka megérthető, és ebben a mesebeli világban suttogni szoktak a Halo 5 csodás titkairól is. Szegény hősünket ez most egyáltalán nem érdekelte. Egész nap csak görnyedt a lencse felett, nehezen, de büszkén viselte sorsát, mint Call of Duty a tartalmatlan hype-ot, vagy mint Godzilla a folytatást. Nevettek is rajta sokan, meg is szólták gyakran: „Miért válogatsz folyton csak lencsét, hát olyan kis elveszett vagy, mint a Watch Dogs gépigény? Úgy vizslat majd az utca népe, mint az ultra vagy low beállítások mellett futó Watch Dogs játékmenetet. Hát élet ez?"
 

Ekkor szegény kis Twitch nem mondott semmit, csak csendben válogatta lencsét. Nem zavarta őt, hogy az élete oly pörgős, mint egy Wolfenstein: The New Order teszt, s oly sok türelemre van szüksége, mint a PC-seknek a Bethesda játékával. „Lehet persze mindig csak platformokat vizsgálgatni, de mivel jobb az, mint lencsét válogatni" - gondolta ilyenkor mindig, s elmélyedt napi munkájában, a The Order 1886 csodálatban. Gonosz mostohája persze nem nézte ez jó szemmel, legszívesebben eltörölte volna, mint a Star Wars: Attack Squadrons fejlesztését.

Ahogy a Blizzard rajongók várják a Heroes of the Storm megjelenést, úgy várta szegény hősünk a szebb napokat, s ahogy GameStar írók nosztalgiáznak a szebb napokon, úgy merengett vissza néhanapján titkon. A remény egy furcsa érzés, mely úgy játszik a szívvel, hogy a legsötétebb órákban is képes tovább dobogni, és hinni abban, hogy egyszer tényleg lesz Half-Life 3 megjelenés. De kis hősünk tudta, hogy nem elég pusztán álmodozni, tenni kell. Többet és jobbat annál, mint régi Call of Duty játékokat 1080p-re fehúzni, vagy egy újabb bőrt lehúzni a MOBA műfajról. Üres ábrándozás helyett tette a dolgát, mint egy X-Men film. Vagy éppen a PC Gamer főszerkesztője Star Wars film forgatókönyvíróként. De a megváltásra még várni kellett. 
 

Teltek a napok, de aztán egyik reggel minden megváltozott. Mint egy Evolve megjelenés, egy újabb Steam funkció, vagy éppen egy új GTA játék fejlesztésének híre felett érzett öröm, olyan mámor köszöntött szelíd hősünkre egy szép koranyári napon. Meg is érezte, hogy habár néha az élet messzire csúsztat bizonyos kincseket (mint mondjuk egy The Division vagy egy The Forest megjelenés), vannak olyan apró örömök, amelyekre igenis lehet számítani.
 

A herceg nem jött el. A lencse nem lett kevesebb. A gonosz mostoha sem lett kedvesebb. A BioShock Infinite: Burial at Sea Episode Two teszt vagy éppen a The Walking Dead Season 2: In Harm's Way teszt is csak ideig-óráig volt elég a békéhez. Viszont ott volt hősünknek a 2014/05-ös GameStar magazin megjelenése, amely végre hosszú csend után bearanyozta életét. A Red Faction: Guerrilla teljes játék láttán egy aprót sikkantott is örömében, de csak csendesen, nehogy meghallja a gonosz mostoha.
 


(A kis Twitch.tv aprót sikkant örömében - részlet Julia Roberts 2000-es Lencsével teli a szám című filmjéből)

Szóval kedves gyerekek, ez a mai nap tanulsága, bár talán nem olyan szép, mint a Far Cry 4 története. Lehet, hogy sok a probléma, és mindig van egy gonosz mostoha (vagy sok is), de az élet apró örömei mindig veletek lesznek. Például a GameStar. Szóval vegyétek most elő a jaffás poharat, magasba a szívószálakat, és kiáltsuk együtt jó hangosan: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)