Hirdetés

„Ha nincs rá pénzed, töltsd le és később vedd meg” - üzeni egy indie horror fejlesztője

|

A Black Tabby Games azt szeretné, ha mindenki magának fedezné fel az élményt, ennek pedig az sem szabhat gátat, ha valakinek nem telik rá.

Hirdetés

Tavaly októberben jelent meg a Black Tabby Games (Scarlet Hollow) különleges pszicho-horrorja, a Slay the Princess, amely olyan vizuális regény, amelyben fontos szerepe van a döntéseinknek. A teljes szinkront kapott, kézzel rajzolt alkotásban egy erdei ösvényen járunk, amelynek a végén van egy faház, annak az alagsorában pedig egy hercegnő. A cél az, hogy megöljük őt, ugyanis  ha nem tesszük, akkor vége a világnak. De a hercegnő mindent megtesz azért, hogy megállítson: elbűvöl, hazudik, megígér bármit és ha hagyjuk, meg is öl. A lehetőségek felfedezése csakis rajtunk múlik. 

A Slay the Princess eléggé radar alatt maradt az elmúlt hónapokban, pedig a steames értékelések összesítések 97%-a pozitív, szóval a játék érdemes a figyelmünkre. 

Hirdetés

A fejlesztők december végén felhívták a figyelmet rá Twitteren/X-en, hogy a játékélmény akkor a legjobb, ha te magad játszol vele, a bejegyzés második felében pedig olyat olvashattunk, ami nem gyakori a játékiparban: a csapat attól sem riadt vissza, hogy torrentezésre buzdítsa a játékosokat, ha azzal sikerül elérniük, hogy játsszanak az alkotásukkal. 

"Mivel sok új ember fedezi fel a Slay the Princess-t: a játék akkor a legjobb, ha első kézből tapasztalod meg, ahelyett, hogy valaki más végigjátszását néznéd. Ha a pénz probléma, akkor töltsd le, és ha tetszett, vedd meg később, amikor lesz pénzed."

Decemberben hasonló nyilatkozatot tett az Iron Lung fejlesztője, David Szymanski is, aki ugyancsak a közösségi médiában írta le véleményét, miszerint ha valaki nem ért egyet a játék árazásával, akkor menjen és kalózkodja le vagy hasonló. Előtte pedig a Postal fejlesztői fejezték ki, hogy nyugodtan letorrentezhetjük a játékaikat, ha megígérjük, hogy később megvesszük őket. 

Szerencsére egyre több kipróbálási lehetőség van (demó, bétateszt vagy ingyenes időszak), amikkel könnyen el tudjuk dönteni egy játékról, hogy érdemes-e beszereznünk, a folyamatos leárazásokról nem is beszélve, és sokat segítenek a streamek, tesztek is a döntésben.

Nektek mi a véleményetek erről az egészről?

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)