Hirdetés

Hackerek, orosz szuperhősök, és Avatar 5 - mi történt a héten?

|

Ez a hét sem szűkölködött meglepő hírekben, vad pletykákban és váratlan bejelentésekben. Mutatjuk a legizgalmasabbakat.

Hirdetés

Újkabb hét, újabb összefoglaló. Érthető okoból egyébként is szeretem a hétvégéket (bár nálunk általában ez is munkanap, de erre most inkább nem gondolok), és mivel lassan de biztosan közeledik a PlayIT, hamarosan egy kifejezetten izgalmas  hétvégének nézünk elébe. Na de ez a cikk nem a jövőről, hanem a múltról szól, úgyhogy foglalkozzunk inkább az elmúlt napok eseményeivel.

Ide most a Hype-nak kéne kerülnie, de a technika ördöge megviccelt minket, úgyhogy ez most kimarad. Mármint nem a Hype, mert azt csináltunk, csak épp képes formában, úgyhogy ide kattintva megnézhetitek, ráadásul egy egészen különleges, költészet napját éltető, verses Hype ez, szóval kattintsatok serényen, értékeljük együtt a művészetet.

A hét legjobb híre

Mindig szomorú, ha szakmabeliek kerülnek az utcára, ezért is búslakodtunk, amikor a Sony egyszer csak úgy döntött, hogy bezárja a Driveclubot fejlesztő Evolution Studiost. Szerencsére a történet végül jól végződött, a srácoknak ugyanis az autós játékok királya, a Codemasters ajánlott munkát, így hamarosan a Dirt széria következő epizódján munkálkodhatnak. Heuréka!

A hét legrosszabb híre

A hackereknek nincs jobb dolguk, minthogy minket szivassanak. Na jó, most nem minket akartak, hanem a Blizzardot, akik azért kerültek a Lizard Squad célkeresztjébe ismét, mert lekapcsoltattak egy tört szervert. Ettől függetélenül nyilván mi szívtuk meg, hiszen a StarCraft 2, a WoW és a Heroes of the Storm szerverek is lehaltak, így nem tudtunk játszani. 

A hét legmeglepőbb híre

Az Oculus Rift azzal próbált meg a HTC Vive elé törni, hogy rengeteg exkluzív címmel készültek a fejlesztők, míg a Vive esetében nem nagyon tudtunk ilyesmiről. Persze egy PC esetén nincs lehetetlen, egy ügyes fejlesztőnek pedig már sikerült is megkerülnie az Oculusos ellenőrzést, így egy plugin segítségével képes HTC Vive-on is futtatni bizonyos alkalmazásokat. Mivel ez minden bizonnyal nem éppen jogszerű, ha ti is ilyesmire vetemednétek, ne verjétek nagy dobra.

A hét legkevésbé meglepő híre

James Cameronnak nagy tervei vannak. Az Avatar kapcsán már hallottunk néhány érdekességet (egy ideig azt is pletykálták, hogy a rendező kamerát küldene a holdra), de nem dobtunk hátast attól, hogy az eddig bejelentett három folytatás helyett négyet kapunk. Értjük, hogy egy grandiózus tervről van szó, de nem kell itt tíz évre előre tervezni, egy filmet tessék lerakni előbb az asztalra, aztán majd beszélhetünk a jövőbeli projektekről.

A hét legjobb másvilág híre

Aki látta a stáblista utáni jelenetet az valószínűleg annyira nem fogott padlót a meglepetéstől, de mégis azért megnyugtató hallani, hogy a Deadpool 2 már nem csak egy ígéret, hanem a hivatalosan is megerősített valóság. Az külön öröm, hogy a szereplőgárda is bővül és a második részben már nem csak a nagyszájú zsoldos, de hű(?) társa, Cable is színre léphet majd.

A hét legrosszabb másvilág híre

Jake Lloydra eléggé rájár a rúd, mióta eljátszotta az ifjú Anakin Skywalker szerepét a Star Wars: Baljós Árnyakban. Anakin megformálása volt a színész utolsó szerepe, ugyanis a film után rögtön visszavonult a hírnévvel járó nyomásra hivatkozva. Ha ez nem lenne elég, a 27 éves színész még tavaly került börtönbe ittas vezetésért, viszont a napokban kiderült, hogy azóta elmegyógyintézetbe szállították, ahol skizofréniával kezelik. Állítólag állapota javul, reméljük idővel teljesen meggyógyul.

A hét legjobb videója

Jöhet bármilyen zseniális Polgárháború vagy Suicide Squad trailer, a héten semmi nem fog tudni ráverni az oroszok elméljéből előpattant Guardians című csodára, már csak azért sem, mert az utóbbiban van egy medvefejű ember, az előbbi kettőben pedig nincs. Az egyértelmű piaci előny mellett egyébként is nagyon hangulatosnak néz ki a film, szóval remélhetőleg hozzánk is eljut majd valahogy, amikor 2017-ben megjelenik.

A hét pletykája

Az utóbbi hetek egyik legnagyobb beszédtémája volt, hogy a PlayStation és az Xbox csapata is titokban készülődik valamiféle erősebb, nagyobb felbontású újrakiadással. Többen is vannak, akik szerint ez egy rettenetesen rossz ötlet, mégis egyre több dolog utal rá, hogy azért mégiscsak igaz belőle valami. A Microsoft a héten pl. benyújtott a kommunikációs bizottságnak néhány kérelmet, amiből többen arra következtetnek, hogy a cég már aktívan dolgozik a projekten. Persze, szerintünk továbbra sem egy nagy ötlet, de aztán ki tudja.

A legnagyobb WTF a héten

Akár híres színészeket is lehetne mondani, akik nem tartják magukat annyira a megírt forgatókönyvhöz, mint a 2K Games marketingesei. Egyszerűen nincsen a világon olyan kommunikációs csatorna, ahol ne jönne szembe az emberrel hetente a BioShock Collection kiszivárgása, ennek ellenére a srácok továbbra is ragaszkodnak hozzá, hogy nincsen itt szó semmiféle gyűjteményről.

A hét cikke

Sajnos szembe kell néznünk vele, hogy akármennyire is jó játszani, a rendszeres játék során rendkívül egészségtelen szokások alakulhatnak ki, ha nem figyelünk oda. Ezek közül messze a leggyakoribb probléma a mozgáshiány és a helytelen testtartás, melyeknek akár messzemenő egészségügyi következményei is lehetnek. Szerencsére mi foglalkozunk a témával és ma meg is jelentettünk egy cikket, ahol egy vendégünk részletesen leírja, hogy mire figyeljünk oda, érdemes elolvasni a saját érdeketekben.

Futottak még

Kipróbáltuk a Doom bétáját, megmutattuk nektek, hogy mivel készülünk a budapesti PlayIT-re, bejelentettük a következő, Battleborn témájú GameNightot, elkezdtünk rápörögni a Gears of War 4 bétájára, valamint folytattuk a Blizzard főhadiszállásán tett látogatásunkat. Biztos vagyok benne, hogy elfelejtettem valamit, amit szoktunk még itt mondani. Ja, igen: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)