Hirdetés

Hackerek támadták a Twittert pénteken

|

Kényszerszabadságra vonult kis időre a világ legnagyobb blogoldala.

Hirdetés

Erőteljes hackertámadás érte a legismertebb mikroblogging oldalt, a Twittert pénteken.

Az Iranian Cyber Army elnevezésű csoportosulás megpiszkálta a twitter.com-ra irányított DNS rekordokat, így minden egyes Twitter-re irányított klikk eredménye egy merőben más oldalra való átnavigálás lett – természetesen a „cyberhadsereg” által gyártott site-ra.

A blogolni akarókat a már jól megszokott kiosztás és design helyett egy fekete hátterű, zöld színű zászlót felvonultató oldal fogadta, arab szöveggel megspékelve. Egyelőre nem biztos, hogy a hackerek valóban irániak-e, vagy csak egy, az arab országot lejáratni akaró negatív reklámakciójával állunk szemben.

Mindenesetre a Twitter üzemeltetői szerint a blogolók adatai, azonosítói nem kerültek közvetlen veszélybe, s jelenleg is a legnagyobb biztonságban vannak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)