Hirdetés

Hamarosan a PC-s Game Pass egyes játékaival bővül a GeForce Now kínálata

|

A Microsoft és az Nvidia szolgáltatásai egyesítik erejüket.

Hirdetés

Még az Activision Blizzard felvásárlása kapcsán tartott februári brüsszeli meghallgatásra időzítette fontos bejelentését a Microsoft, miszerint megállapodást kötöttek a Nintendóval és az Nvidiával is. Ennek szellemében egyrészt Switchre is megjelennek majd a Call of Duty részek, valamint az Xbox jelenlegi és jövőbeli játékai, másrészt a Microsoft PC-s címei elérhetőek lesznek a Game Pass riválisában, a GeForce Now felhőszolgáltatáson keresztül is. 

A GeForce Now kínálatában már májusban megjelent az első játék az Xbox istállójából, ez pedig nem más volt, mint a 2019-ben debütált Gears 5. Annyi kellemetlenség azért volt a jó hírben, hogy az Nvidia szolgáltatása csupán a játékstreamelés technikai feltételeit teremti meg, arra nem ad lehetőséget, hogy megvásároljuk vagy béreljük a kiszemelt címeket, és akkor még a Microsoft Store-ban beszerzett PC-s verziókat sem streamelhettük a GeForce Now keretrendszerét használva. 

Hirdetés

Azóta azonban történtek fejlemények. A PC Game Pass előfizetők ugyanis augusztus 24-től kezdve streamelhetik egyes játékaikat a GeForce Now szolgáltatáson keresztül, és ugyanez igaz a Microsoft Store-on keresztül vásárolt meghatározott alkotásokra is. Érdemes azonban megjegyezni, hogy bár az integrálás megtörtént, nem véletlen a megfogalmazás, a teljes felhozatal minden egyes eleme ugyanis még nem vált azonnal streamelhetővé, ez hosszadalmasabb folyamat. 

Az Nvidia megerősítette, hogy az első támogatott játékok között van a Deathloop, a Grounded, a No Man's Sky és a  Mount & Blade II: Bannerlord is, a lista pedig folyamatosan bővül majd. Szóval a Game Pass előfizetőknek és a Microsoft Store vásárlóinak még várniuk kell arra, hogy a teljes könyvtáruk elérhetővé váljon a GeForce Now-on, viszont mindez nem jelent pluszköltséget. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)