Hirdetés

Hamarosan PC-re jön az egyik legjobb Zelda, és talán a Nintendo sem gáncsolja el

|

Egy rajongói csapat dolgozik a The Legend of Zelda: Ocarina of Time-on, akik egy nagyon érdekes megoldással próbálják elkerülni a Nintendo ügyvédeinek vasökleit.

Hirdetés

Egy lelkes társaságnak sikerült visszafejtenie a The Legend of Zelda: Ocarina of Time forráskódját, aminek köszönhetően egy másik csapat nekiláthatott, hogy összerakja a kultikus játék PC-s portját. Fontos megjegyezni, hogy itt nem egy emulátoros bohóckodásról van szó: a Ship of Harkinian névre keresztelt projekt egy natív PC-s alkalmazás, ami a fejlesztők reményei szerint egy nap még 60 fps-es és 16:9-es támogatással is rendelkezhet majd.

A játék "nagyjából 90 százaléka kész van" a fejlesztők elmondása szerint, de ez még csak az első verzió. A srácok szeretnék extrákkal is megpakolni a portot, például egy mod rendszerrel, ami segítheti a közösséget saját kiegészítőik megépítésében.

Hirdetés

Egy ilyen nem hivatalos PC-s port esetén az ember ugyanakkor mindig arra számít, hogy a Nintendo közbelép, de most reális esély van a jogi kalapács elkerülésére. A Harbour Masters csapata ugyanis nem használ fel semmilyen adatot az alapjátékból. A megoldás egész kreatív:

"A játék elemeit a felhasználó szolgáltatja majd, így mindenkinek rendelkeznie kell egy saját (remélhetőleg eredeti GameCube lemezből vagy N64 kazettából kinyert) ROMmal. Abból aztán a mi eszközünk kivonja a szükséges adatokat, a Ship of Harkinian pedig azokat felhasználva futtatja a játékot."

Egy meglehetősen szürke terület ez, de mivel a Harbour Masters gyakorlatilag tényleg csak egy keretrendszert kínál, így van rá esély, hogy az öltönyösök hadjárata vakvágányra fut majd. A port egyébként konkrét megjelenési dátumot még nem kapott, de a srácok reményei szerint már februárban kiadhatják az első publikus verziót.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)