Hirdetés

Hammerfall - No Sacrifice, No victory

|

Nemrég itt jártak Pesten, és még új lemezük is van - Hölgyeim és Uraim, a Hammerfall Svédországból!

Hirdetés

CD - Hammerfall - No Sacrifice, No Victory

Alig néhány napja, hogy fellépett a Hammerfall Budapesten, így ideje beszámolni a lemezükről is. Nem kell sokáig izgulni, már az első mondattal eldöntöm milyen lemez ez - 2009-ben is így kell nagyon dallamos, rettentően kórusos, felettébb igényes power-metált csinálni. Fiatal, pályakezdő zenekarok, power-metál versenytársak ide füleljetek - ahogy a kalapács hullik az égből, úgy érdemes!

A lemez zúz,ahogy kell, megvannak a barokk cirádák, a szólók, igazi cizellált svéd/skandináv fülbemászó, dobhártyadübörögtető témák, a jó borító, a lábdobos galopp, a lendület, de a líra is. Még progger füllel is kifogástalan a lemez, ott vannak a ritmusváltások, a hangulati tekerések, a hangnemállítgatások, a dinamika csúsztatásai - magyarán így kell 2009-ban (is) kiemelkedő metál lemezt készíteni - bele kell ölni sok jó dallamot, igen ügyes zenészeket, kórusokat, templomi orgonát (Between Two Worlds - maga Jens Johansson (Malmsteen, Stratovarius) mester játssza) megfelelő helyre időzített kiállásokat és máris kész a legújabb Hammerfall album, amely nem önfeláldozás, hanem egyszerűen csak győzelem. Ezt az albumot nem lesz egyszerű rock/metál témában űberelni 2009-ben, de lehet próbálkozni! Előre nem hirdetnék győztest, hiszen Arjen "Ayreon" Lucassen is új lemezzel készül többek között, de 2009 a rock és a metál éve lesz az biztos!

Azért annyit még érdemes tudni, hogy ezen a lemezen már nem Stefan Elmgren gitározik, helyette Pontus Norgren a fő húrtépő, aki olyan nevekkel játszott együtt, mint a Talisman, House of Shakira, Jeff Scott Soto, The Poodles, Locomotive Breath... szóval isteni jó a fickó, na - a Life is Now című nótában teker is egy jó svédeset - Malmsteen mester meg menekülhet a Whiskey-ja mellé... Egyébként Stefan azért lépett ki a zenekarból, mert 2008 tavaszán pilótaként állást kapott egy légitársaságnál, és azt a karrierjét szeretné inkább követni. Sok sikert Stefan! Még egy változás történt - a basszusgitáros posztjára visszatért az egykori tag Fredrik Larsson.

Az év eleddig egyik legjobb lemezén (ha nem számoljuk bele a Heart of Cygnus új albumát) található nóták listája:

1. Any Means Necessary
2. Life Is Now
3. Punish And Enslave
4. Legion
5. Between Two Worlds
6. Hallowed Be My Name
7. Something For The Ages
8. No Sacrifice, No Victory
9. Bring The Hammer Down
10. One Of A Kind
11. My Sharona (The Knack Coverversion)

S aki bele is akar hallgatni, miről van szó, annak szóljon az Any Means Necessary című dal.

S senki sem hagyja ki az év balladája versenyért is induló Between Two Worlds-öt, amely elképesztően szép dal az összes templomi orgonával együtt...

5/5

Ilyennek kell lennie egy aktuális metál klasszikusnak.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)