Hirdetés

Hazai pályán verné meg az Electronic Arts a Sonyt

|

Bővül az EA Sports portfóliója, a legújabb játék a PlayStation korábbi exkluzívját veszi célba.

Hirdetés

Ha az évente új felvonásokkal gyarapodó franchise-okat nézzük, akkor a Call of Duty mellett elsősorban a legkülönfélébb sportjátékok rúghatnak kategóriába. Az elmúlt években akarva-akaratlanul is felosztották egymás között a piacot az ebben érdekelt kiadók: a kosárlabdát a 2K Sports dominálja, fociban (amerikaiban és európaiban), valamint jégkorongban az EA Sports a király, míg a baseballpályán a Sony Interactive Entertainment uralkodik.

Ez a status quo borulhat rövidesen, de nem úgy, ahogy elsőre gondolnánk. Az EA Sportsnak ugyanis láthatóan továbbra sincs kedve visszatérni a kosárlabdához, tehát az NBA Live feltámasztása még mindig nincs terítéken. Ehelyett a baseballal próbál szerencsét a kiadó, de biztosra megy, és nem kezdi nulláról a munkát.

Hirdetés

Még 2021-ben vásárolta fel a Metalhead Software csapatát, amely az eddig három epizódot megélt Super Mega Baseball mögött áll, a következő rész viszont már az EA Sports égisze alatt formálódik, ami azt jelenti, hogy több pénzzel, jobb technikai támogatással dolgozhat a stúdió, ami lehetővé tette, hogy nagyobb és merészebb projektről álmodjanak. Az új tulajdonos támogatta őket eredeti víziójuk megvalósításában, mi több, még azt sem erőltette rájuk, hogy telepakolják mikrotranzakciókkal, csupán DLC-kre számíthatunk a megjelenést követően.

Minderről egy Reddit-bejegyzésben meséltek, elárulva azt is, hogy május 2-án leplezik le a Super Mega Baseball 4-et. Talán nem azonnal, de idővel a Metalhead sorozata komoly riválisává válhat a San Diego Studio által gondozott MLB: The Show szériának.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)