Hirdetés

Heti mozipremierek 02.11-02.18.

|

A kínálatügyileg gyengébb múlt hét után most valamivel több új filmet tekinthetnek meg a moziba látogatók.

Hirdetés

Vasárnap bizony eljön a nap, amely valószínűleg a legtöbb Bálint számára sok bosszúságot okoz, bár nem ők az egyetlenek, akik nem szeretik. Igen, a Valentin-napról van szó, amely talán a legnépszerűtlenebb ünnep a világon. Minden esetre aki megtalálta a szerelmet, és teheti, látogasson el moziba, lesz természetesen ehhez az ünnephez kapcsolódó film is.



De kezdjük valami mással, mely egy angol-amerikai filmdráma, és Az áruló szív nevet viseli. Heves viták folynak arról, hogy a filmnek van-e valami köze az azonos című, Edgar Allan Poe által írt remek novellához, hiszen eredetileg az alapján készült. A történet szerint Terry, a szívbeteg apuka egyedül neveli leányát, felesége már jó ideje magukra hagyta Å‘ket. Mikor Terry szívátültetésen esik át, beleszeret az Å‘t kezelÅ‘ orvosnÅ‘be, Elizabethbe, új reményt ébresztve ezzel magában. Ám van valami, ami nem hagyja, hogy új szívével boldog életet éljen: a frissen beültetett szerv kezd egyre durvábban verni, és a csillapítás egyetlen módja az, ha Terry megtalálja a szív eredeti tulajdonosának gyilkosát.

Következőnek nézzük a Benicio Del Toro, Sir Anthony Hopkins, valamint Hugo Weaving főszereplésével készült angol-amerikai horrort, a Farkasembert. Lawrence Talbot édesanyja halála után elhagyta szülőfaluját, a meglehetősen komor Blackmoort. Azonban nemsokára kénytelen visszatérni, mikor is bátyja menyasszonya felkeresi őt, hogy segítsen megtalálni eltűnt hitvesét. Mikor megérkezik Blackmoorba, megtudja, hogy valami a falut körülvevő erdőben élő szörnyeteg végez az ott lakókkal szépen sorban. Nyomozása folytán rábukkan a szörny mibenlétére: egy elátkozott személyről van szó, ki ha beköszönt a telihold brutális vérfarkassá változik. Talbotnak nincs más választása, le kell vadásznia a torz lényt, s eközben rátalál saját sötét oldalára is.

A kínálatból magyar filmek sem maradhatnak ki, mindjárt kettőt is kapunk, ezek közül nézzük a Dyga Zsombor által rendezett drámát, amely a Köntörfalak néven található meg. A film érdekessége, hogy összesen három szereplővel találkozhatunk, akiket Elek Ferenc, Tompos Kátya, valamint Rába Roland személyesít meg. Budapest szívében két, egymás számára idegen, teljesen különböző ember próbál egymáshoz közelebb kerülni, mikor is a lány meglehetősen goromba bátyja felbukkan a színen, felkavarva ezzel a történéseket.

Másik magyar filmünk a Jancsó Miklós által rendezett Oda az igazság!, mely Mátyás király korába kalauzol minket vissza. A film végülis Mátyás magánéletéről szól, melyek, ha jobban belegondolunk, rájöhetünk, hogy az egész ország állapotát befolyásolják. Az utódnemzés, a házasság és hasonló dolgok állnak a középpontban. Főbb szerepekben láthatjuk Gálffi Lászlót, Csehalmi Györgyöt, Mucsi Zoltánt, Scherer Pétert, Ladányi Jákobot, Daniel Olbryschskit, akinek nevét meg sem kísérelném kiejteni, ezen kívül Nagypál Gábor, Mundruczó Kornél, valamint Pindroch Csaba is kapott egy-egy szerepet.

A hétre az utolsó filmünk a Valentin naphoz kapcsolódik, erre már a címéből sem nehéz következtetni, hiszen jól nevelt filmként a Valentin nap címet kapta. A filmben rengeteg híres Hollywoodi színész szerepel, akik miatt már érdemes megnézni. A Twilight rajongók nagy örömére Taylor Lautner sem maradhatott ki, de a férfiak esetleg Jessica Alba, Anne Hathaway, vagy Jessica Biel látványában gyönyörködhetnek. Természetesen a filmben nem Lautner az egyetlen férfi színész, hiszen Jamie Foxx, Patrick Dempsey vagy Bradley Cooper is alakít. A filmhez nem adtak túl sok leírást, ám annál eseménydúsabb alkotásról van szó, hiszen megláthatjuk, ki hogy viselkedik ezen a napon, ha szingli, ha párja van, ha épp szakít, ha friss kapcsolat alakul ki, és hasonló érdekes szituációkat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)