Hirdetés

Heti mozipremierek 11.19-11.26.

|

Elérkezett a pillanat, amikor a Twilight rajongók szíve újra megdobban, hiszen a héten kerül a mozikba a New Moon filmváltozata, de emellett másik 3 film, köztük a Paranormal Activity is megtekinthető lesz.

Hirdetés

Bár az igazi hardcore Twilight-fanok már elolvasták a könyvváltozatot, de azért a film is tartogathat számukra izgalmakat, ahogy ezt az Alkonyat is tette. Én a magam részéről nem vagyok a sorozat híve, de ez nyilván inkább a lányokat célozza meg, és aki randevúra szeretné vinni a párját, annak pont megfelelő. Lássuk hát a hét termését.

Elsőként akkor lássuk a Twilight-sorozat második részéből, a New Moon-ból készített filmet, mely rendkívül profi fordítás következtében az Alkonyat - Újhold nevet kapta. A Stephanie Meyer írta sorozat második részében Bella mégjobban belekerül a természetfeletti lények világába, ezáltal még nagyobb veszélybe sodorva magát. A lány védelme érdekében Edward és családja úgy dönt, elhagyja Forks városát. Bella szíve összetört, ám gyerekkori barátja, Jacob Black ott van mellette. Közösen felújítanak egy motort, mellyel szabadon kalandozhatnak. A fiatalok egyre közelebb kerülnek egymáshoz, ám Jacob is rejteget valamit.

A második film nem más, mint a Csupó Gábor által rendezett Holdhercegnő. Nem kell mindjárt megijedni, a produkciónak többnyire azért külföldi vonatkozásai vannak. A főszereplő a 13 éves Maria, aki miután édesapja eltávozott, dajkájával, Miss Heliotrope-pal él. Az élete megváltozott, ugyanis míg addig gazdagként, minden gondot elfeledve élhetett, addig apja halála után már csak adósságok maradtak, valamint egy ősrégi könyv, mely ahogy az a mesékben lenni szokott, nem egy szokványos darab. A könyvben két család, a Merryweather és a De Noir családok harcolnak a Hold varázsgyöngyeiért. Miközben Maria ezt olvassa rádöbben, hogy Holdfölde nincs biztonságban.

A harmadik filmünk Jim Jarmusch filmje, az Az irányítás határai. A film egy rejtélyes idegenről szól, akit egy bizalmas feladattal bíznak meg, melyhez nem feltétlenül szükséges a törvény határain belül maradnia. Öntörvényű, nem bízik másokban, és azt sem tudja senki, hogy mi a terve. Hogy feladatát teljesítse, keresztül kell szelnie Spanyolországot, s ezzel együtt saját magával is meg kell birkóznia.

A hét utolsó filmje a már sokak által régóta kíváncsian várt Paranormal Activity. Aki esetleg kevésbé értene az angol nyelvhez annak elárulom: a filmnek semmi köze a népszerű társasjátékhoz, ugyanis a „Paranormal Activity" kifejezés természetfeletti, vagy paranormális jelenséget jelent. A film trailerének megnézése után azt gondolhatjuk, ez minden idők egyik legrémisztőbb filmje, ám gyanús, hogy a trailer nem mond igazat, hiszen akik a szellemvadászós műsorokon edződtek, azoknak nem lehet újdonság a paranormális jelenségek létezése. Na de térjünk rá arra, miről is szól a film. Egy fiatal pár, névszerint Katie és Micah San Diego-ba költöznek, ám kis idő múlva Katie-t elfogja egy érzés, miszerint nem ők a ház egyedüli lakói. Fura hangok, a tárgyak elmozdulása figyelhető meg, ami a legegyszerűbb embert is gyanakvásra készteti. Micah, hogy bizonyítsa azt, hogy a ház lakói kizárólag ők ketten, egy kamerát szerel fel a hálószobába, mely rögzíti az éjszaka történéseit. Amit a felvételen látnak, az sajnos Katie kijelentésével egyezik. A házban borzalmas dolgok történnek, és az állapot egyre csak rosszabbodik. A pár kezdi elveszíteni józan eszét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)