Hirdetés

Hiába a lenyűgöző hossza, döbbenetesen sokan fejezték már be a Baldur's Gate 3-at

|

A Larian Studios egy nagyon szép adattal köszönte meg a játékosok kitartását és támogatását.

Hirdetés

A The Game Awards 2023 vészesen közeleg, így érdemes visszagondolnunk az év legjobb játékélményeire. Ezek között a Baldur's Gate III vitathatatlanul ott van: a Larian Studios legutóbbi munkája a (lehető legjobb értelmében) egy anomáliája a mai játékgyártásnak.

Egy brutálisan kemény, sok helyen retró megoldásokat használó CRPG, ami könyörtelenül átvette a Dungeons & Dragons legösszetettebb elemeit is. A Larian nem félt bevállalni, hogy egy potenciális rétegjátékot tegyen le az asztalra többszázmilliós költségvetés beáldozásával. Nem lehet túlbecsülni azt, hogy mekkora kockázat volt a BG3 tető alá hozása. A bukás az egész céget eltemethette volna.

Hirdetés

Mostanra persze már tudjuk, hogy nem így történt. A Baldur's Gate III egy globális sikertörténetté vált: a közösségi hálók még mindig tele vannak történetekkel, művészeti anyagokkal, mémekkel és ünnepléssel. Az emberek imádják a játékot, az üzletek pedig tucatjával adják el a példányokat, bármelyik verzióról is legyen szó. Nem is csoda, hogy mostanra már 1,3 millió játékos fejezte be a Baldur's Gate III történetét.

A Larian Studios ünnepi hasonlatokba csomagolt köszönőposztja örömmel jelentette a fenti adatot, a számtalan újdonság mellett, ami bekerült a legutóbbi frissítésbe. Mivel egy olyan címről van szó, aminek egyszeri végigjátszása is elérheti a 100 órát, így tényleg lenyűgöző, hogy ennyien befejezték a sztorit. A Patch 5 után már egy még hosszabb, még tartalmasabb kaland vár minket, de ezek után meglepődnénk, ha ez bárkit eltántorítana majd egy második végigjátszástól.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)