Hirdetés

Hivatalos: távozik a The Callisto Protocol stúdiójától a Dead Space széria atyja

|

A sci-fi horrorjáték kudarca után Glen Schofield otthagyja a PUBG kiadója által felkarolt Striking Distance Studiost, amit még ő maga alapított.

Hirdetés

Papíron minden esélye megvolt arra a 2022 decemberében debütált The Callisto Protocolnak, hogy a horrorműfaj ékkövévé váljon: többen is dolgoztak rajta a Dead Space eredeti gárdájából (köztük Glen Schofield és Steve Papoutsis, akik executive producerként egyengették a 2008-as játék útját, az előbbire ráadásul sokan a széria atyjaként tekintenek), ismert színészek adták a nevüket, a hangjukat és az arcukat a projekthez (pl.: Josh Duhamel, Karen Fukuhara és Sam Witwer), a naturalista ábrázolásmódot fotórealizmussal vegyítő látványvilág pedig valósággal letaglózóan hatott.

Nem csoda, hogy az egész projektet finanszírozó Krafton, a PUBG mögött álló dél-koreai kiadó komoly elvárásokat támasztott a játékkal szemben, csakúgy, mint maguk a vásárlók. Ám nagyon hamar kiderült, hogy a vonzó felszín alatt nincs semmiféle mélység, a karakterek ellenszenvesek, a sztori lapos és unalmas. De a legnagyobb csalódást a játékmenet gerincét alkotó harcrendszer okozta, amelyről ordított, hogy egy az egy elleni küzdelmekre tervezték, de a fejlesztők ennek ellenére rendszeresen megtették, hogy egyszerre számos ellenfelet zúdítottak a játékosra, kontrollálhatatlan káoszba taszítva az összecsapásokat.

Hirdetés

Mindennek következtében az eredetileg a PUBG spin-offjának szánt, ám arról végül leválasztott The Callisto Protocol nemcsak a kritikusok előtt szerepelt le, hanem a pénztáraknál is elbukott. A stúdió ennek dacára az elmúlt bő fél évben sorra szállította a javításokat, az ingyenes és fizetős tartalmakat, nyáron pedig le is zárta a történetet az első és utolsó sztori-DLC, a Final Transmission révén.

Hogy mit hoz a jövő az augusztusban jelentős karcsúsításon átesett Striking Distance Studios számára (akkor 32 fejlesztőtől váltak meg), és milyen tervei vannak még vele a Kraftonnak, azt egyelőre nem tudjuk, ám az már biztos, hogy Glen Schofield ennek nem lesz a részese. A Bloomberg beszámolója alapján Schofield lelép, hogy új célokat kergessen, és mennek vele a stúdió operatív és pénzügyi igazgatói is. A gyeplőt az egykori alapító régi kollégája, Steve Papoutsis veszi át.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)