Hirdetés

Hivatalos: törölték a The Last of Us multiplayer kiegészítőjét

|

Rengeteg csúszás és hallgatás után most közleményben jelentette be a Naughty Dog, hogy inkább az egyjátékos élményre fókuszálnak minden erejükkel.

Hirdetés

Hamarosan érkezik a sokunk szerint egészen felesleges The Last of Us Part II Remastered, amely legalább hoz új játékmódot, de talán sokan arra vártak, hogy mikor lehet majd egymás ellen nyomulni a Naughty Dog poszt-apokaliptukus világában. Nos, a szomorú hír az, hogy soha. Illetve nem vagyunk benne biztosak, hogy ez annyira szomorú hír, mivel a műfajból adódóan a The Last of Us erősen narratívára épülő, egyjátékos élmény volt, és mi az Uncharted multiban sem láttuk a forradalmi életérzést, de ha valaki éppen a The Last of Us Online-t várta nagyon, az bizonyára csalódott most.

A fejlesztő csapat közleményben tudatta a nagyérdeművel, hogy leállítják a The Last of Us Factions projektet, nem lesz multiplayer mód. Közleményük szerint abszolút megértik, hogy ez a hír sokaknak nehéz, különösen a játék elkötelezett közösségének, akik lelkesen követték a többjátékos mód - egyébként nem túl látványos - karrierjét.

A többjátékos csapat már a The Last of Us Part II munkálatai óta a játék előkészítésén dolgozott, a vállalat állítása szerint a teljes gyártás felfutása során világossá vált, hogy milyen hatalmas ambícióik vannak.

Hirdetés

A The Last of Us Online megjelenéséhez és támogatásához a stúdió összes erőforrását a megjelenés utáni tartalmak támogatására kellett volna fordítani a következő években (ezt ők maguk állítják), ami komolyan befolyásolta volna a jövőbeli egyjátékos játékok fejlesztését.

"Így két út állt előttünk: vagy kizárólag élő szolgáltatással foglalkozó játékstúdióvá válunk, vagy továbbra is a Naughty Dog örökségét meghatározó egyjátékos narratív játékokra koncentrálunk."

A tapasztalat azonban nem megy a kukába, a csapat szeretne belőle profitálni a jövőben:

"Mérhetetlenül büszkék vagyunk mindenkire a stúdióban, aki dolgozott ezen a projekten. Az ebből származó tanulságok és technológiai fejlesztések beépülnek majd munkáink fejlesztésébe, és felbecsülhetetlen értékűek lesznek a stúdió jövőjét tekintve. Több ambiciózus, vadonatúj egyjátékos játékon is dolgozunk itt a Naughty Dognál, és alig várjuk, hogy többet is elmondhassunk arról, mi következik, amikor készen állunk."

A több projekt ígéretesen hangzik, ahogy az egyjátékos modellek zászlóra tűzése is, csak reménykedni tudunk, hogy ez sok jó dolgot jelent tényleg. Azonnal megírjuk nektek, amint többet tudunk.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)