Hirdetés

HoldfényCon 2011 - szubjektív

|

Egy kis összefoglaló szövegelés a tegnapi napról.

Hirdetés

Mivel a címben is szerepel, hogy szubjektív, ezért az alábbi sorokban E/1-ben fogok fogalmazni, de ez talán nem is baj, így vasárnap. Elöljáróban el kell mondjam, hogy érdekelt a rendezvény, főleg azért, mert nem vagyok járatos a "szakmában", ugyanakkor tudom, hogy elég sok fanatikusa van a dolognak. Mivel a GameStar szerkesztőségében mindenkinek egészséges a lelkülete, és a legkisebb elhajlásokat sem mutatjuk a társadalom által hétköznapian elfogadott erkölcsi rendekkel szemben, ezért legkevésbé sem érdekeltek az iskoláslánynak öltözött fiatalok, sem a fehérre mázolt, lenge öltözetű hölgyek. Nem miattuk mentek ki leginkább, dehogyis, áááá! Délelőtt kilenckor értem a tetthelyre, Judit kirobogott a karszalaggal, melyen a megtisztelő V.I.P. felirat díszelgett.

Gyorsan összedobtuk a standot, behangoltuk a Wi-Fi-t, kicsit néhány mondatban megemlékeztünk Disorder kollégáról, aki jóindulatúan nem magyar billentyűzetet csomagolt el, majd izgatottan vártuk a kapunyitást. Menet közben befutott Nightwolf barátunk és becses neje is, így a jó hangulat már ekkor garantált volt. 

Még a látogatók beözönlése előtt végigbaktattam a standokon, és minden érdekes dolgot megörökítettem, ezeket a vonatkozó GameStar facebook fotók között láthatjátok. Érdekes dolgokkal találkoztam, leginkább a galérián felállított asztalokon lévő apróságok tetszettek, és persze a hazai Star Wars arcok hagytak bennem mély nyomot.

Minden tiszteletem ezeké az embereké, akik ilyen részletességgel képesek megalkotni a saját jelmezeiket, olyan egyszerű dolgokból, mint egy porvédő maszk, kínai gyerekjáték izzója, vagy úszószemüveg. Az egyik legdurvább pillanat, melyet később a mostanában annyira divatos EPIC jelzővel láttunk el, az volt, ahogy Nightwolf pajtással éppen sétáltunk vissza a standhoz, amikor a tőlünk egy méterre lévő sarok mögül kibukkant a két méteres Darth Vader, oldalán egy birodalmi tiszttel, és egy rohamosztagossal.

Azt kell mondjam, és nem szégyellem leírni, hogy szó szerint megijedtünk, szinte egyszerre ugrottunk hátra, olyan hatással volt ránk ez a jelenet. A Nagyúr lobogó köpenye, a térölelő léptei, és a mellette haladó, szintén hasonló testfelépítésű rohamosztagos hirtelen megjelenése óriási flash volt mindkettőnk számára. De ha már így ránk ijesztettek gyorsan fényképezni is kezdtünk, és végig szaladtunk az egész csapaton, amiről a teljes dokumentációt itt tekinthetitek meg.

 Kapunyitást követően aztán beözönlöttek a fiatalok, mindenféle fura jelmezben, melyből jómagam csak a halott menyasszonyt ismertem fel, illetve Lara Croft-ot, akiről gyorsan kiderült, hogy nem az. EndreMan megérkezésével forgatni kezdtünk, rengeteg interjút lebonyolítottunk, a legfurább kérdéseket tettük fel a legfurább fazonoknak, elcsíptük a két legvonzóbb, és legformásabb Birodalmi kisasszonyt, a nemLaraCroft leányzót, és néhány zavart tekintetű, valószínűtlenül nagy fegyverrel mászkáló pszichotikus fazont is. 

Mindezekről a filmes összeállítást a jelenlegi tervek szerint a csütörtöki GS Live-ban tekinthetitek meg, és garantáljuk, hogy nagyon jól fogtok szórakozni. Bár továbbra sem lettem expert a témában, de őszintén mondom, hogy tetszett amit láttam, mert a beöltözött fiúk és lányok busszal, metróval, villamossal jöttek, nem törődve a rosszalló tekintetekkel. Ez pedig azért jó, mert a hétköznapokba nehezen férnek bele a szokásostól eltérő jelenetek, az pedig minden bizonnyal komoly feltöltődést ad, ha merjük vállalni az önkifejezésnek ezen módját.

Aki tegnap nem tudott kimenni a Millenáris területén megrendezett HoldfényCon-ra, az ma még megteheti, ahol továbbra is mindenkit szeretettel vár a GameStar!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)