Hirdetés

Horrorimádóknak kötelező - Sinister kritika

|

A sokoldalú Ethan Hawke játszott már romantikus szerepet, zöldfülű rendőrt, tapasztalt rendőrt, profi Interpol ügynököt, sorozatgyilkost, stb., ezúttal pedig egy író bőrébe bújva egy vegytiszta horrorban borzolja a kedélyeket.

Hirdetés

Lehet, hogy a magyar forgalmazó nem mert valami közönségriasztó, B-kategóriára utaló címet adni a Sinisternek, ha pedig szó szerint lefordítják, akkor meg vajon ki ülne be egy olyan filmre, aminek csak simán Vészjósló a címe? Így maradt az eredeti angol cím, ami eleve kitűnik a mozik filmkínálatából és önmagában misztikummal bír. Egyrészt azért mert semmit nem árul el arról, hogy milyen sztorira számítsunk (kivéve azt hogy az a valami tutira baljós lesz), másrészt pedig aki esetleg nem tud angolul vagy tud de pont ennek a szónak a jelentését nem tudja, valami nagyon misztikusra asszociálhat. Persze az is elképzelhető hogy a stúdió keze van a dologban.

Akármelyik is, a semmitmondó cím és a hatásvadász plakát ellenére az alkotás szerencsére nem csatlakozik a következetlen vezetésű, megmagyarázhatatlanságon alapuló de végül saját magába gabalyodó, elnagyolt karakterekkel operáló tucathorrorok közé, mint például amilyen az idén megjelent és számomra rettentően rossz filmélményt nyújtó Az ördög benned lakozik volt.

A kritikát a linkre kattintva olvashatjátok tovább.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)