Hirdetés

Hülyét csinált magából a Twitch, részben máris visszavonta a több meztelenséget engedélyező szabálymódosítást

|

Nem tartott sokáig a szexuális forradalom a gamerek kedvenc streamingplatformján, mivel egyes tartalomgyártók visszaéltek vele.

Hirdetés

Még 48 óra sem telt el azóta, hogy a Twitch úgy módosította szabályzatát, hogy az kedvezzen nem kimondottan pornográf (mindent azért itt sem lehet), de az NSFW-jelzőt joggal kiérdemlő tartalmakat előállító streamereknek, aminek nyilván nemcsak ők örültek nagyon, hanem a követőik is. Az enyhítés lehetővé tette, hogy a megfelelő jelölés mellet akár vetkőzéssel egybekötött erotikus táncot is lejtsenek, a testfestésről, és a művészinek mondott meztelenség egyéb formáiról nem is beszélve.

E döntéssel lényegében a platform, mely tulajdonképpen sosem volt biztonságos terep a kiskorúak számára, lényegében felvállalta, hogy nem is igazán akar tenni ellene semmit, az elveknél fontosabb a pénz, ami bizonyára hiányozna, ha a medencés fürdőzésre és műfülnyalogatásra tóduló tömegek máshol keresnék azt, amire vágynak.

Hirdetés

Most azonban váratlanul majdnem 180 fokos fordulatot vett a történet, a Twitch részben visszatér a két nappal ezelőtti állapothoz, tehát mostantól teljesen tiltott lesz a fiktív meztelenség (értsd: rajzolt, faragott stb.) médiumtól függetlenül. Egyedül az M besorolású játékokat (ezekben előfordulhat meztelenség is akár) nem érinti a szabálymódosítás visszavonása.

A hátraarcot azzal indokolja Twitch, hogy miközben számos, a szabályokat betartó alkotás készült, akadtak olyan tartalomgyártók is, akik visszaéltek a helyzettel, és ez aggodalmat szült a közösségen belül. A döntéshozók felismerték, hogy túlságosan hosszúra engedték a pórázt, ami különösen nagy kockázatot jelent most, hogy az AI segítségével a fényképtől nehezen megkülönböztethető digitális alkotásokat lehet létrehozni.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)