Hirdetés

Ingyen megnézheted a Resident Evil játékokat inspiráló horrorfilmet

|

A rajongóknak köszönhetően ráadásul teljes pompájában, felújított változatban pótolható a Sweet Home.

Hirdetés

Bizonyára többen is belefutottak már az 1989-es, Sweet Home névre keresztelt, Kiyoshi Kurosawa rendezésében készült japán horrorfilmbe, ami jelentős inspirációs forrásként szolgált a Resident Evil játékok számára is. A Capcom ugyanis még a film megjelenésének évében, azonos név alatt kiadta a Sweet Home szerepjátékát, melynek szellemi örököseként aztán a Resident Evil széria is megszületett.

Az első, 1996-os Resident Evil eredetileg még a Sweet Home játék remake-jeként indult útjának, míg aztán a többszöri átalakulása után felvette a végleges formáját, ezzel beírva magát a videojátékos történelemkönyvekbe.

Hirdetés

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ha nem lett volna Sweet Home-film, akkor nagy valószínűséggel Resident Evil-játékok sem születtek volna, vagy ha mégis, jó eséllyel teljesen más formában. Tekintve, hogy egy 1989-es filmről van szó, az évek alatt szépen megkopott ennek minősége is. Azonban nincs ok az aggodalomra a Kineko Video névre keresztelt, videómegőrzéssel foglalkozó csapatnak köszönhetően, most teljesen ingyenesen, angol felirattal, akár 4K-ban is nézhetjük a játéktörténelem szempontjából kiemelten fontos alkotást.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Nem is kell messzire menni, a Kineko Video YouTube-csatornáján, egészen pontosan itt csekkolhatjátok az ikonikus horrorfilmet (vagy alább). A Capcom ehhez kapcsolódó eredeti játékát, a Sweet Home-ot már valamivel nehezebb elérni, elvégre hivatalosan csak Japánban jelent meg. Ugyanakkor bizonyos emulátorok segítségével megoldható a futtatása, így az érdeklődők első körben azok felé vegyék az irányt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)