Hirdetés

Itt van minden, amit az Elden Ringről tudni érdemes

|

Már egy jó adag információval rendelkezünk a jövő év elején érkező játékkal kapcsolatban. Most egy listában összeszedtük nektek a fontos tudnivalókat.

Hirdetés

Nagyon várjuk már a Dark Souls fejlesztőinek új játékát, mely sokban hasonlít majd a klasszikussá vált sorozatra, annál azonban jelentősen ambiciózusabb történetre, világra és a játékmenetet érintő rendszerekre számíthatunk.

Az Elden Ring történetét Hidetaka Miyazaki mellet az az George R. R. Martin írta, akinek többek között a Trónok Harcát is köszönhetjük. Martin egészen pontosan a világ háttértörténetét és az alapokat fektette le, hogy minden, amivel majd találkozunk, kontextusba helyezhető legyen. A játékban olvasható szöveg túlnyomórészt Miyazaki műve.

Hirdetés

A Gamescom harmadik napján egy 15 perces bemutatót szervezett a FromSoftware néhány kiválasztott médiumnak, az ő beszámolóik alapján pedig összeszedtük nektek a fontos tudnivalókat:

  • Lesz térkép a játékban: Szemben a FromSoftware korábbi alkotásaival, az Elden Ring világa olyan hatalmas, hogy muszáj volt egy térképet tenni a játékba, amiben majd jelzőket is elhelyezhetünk a könnyebb navigáció érdekében.
  • Veszedelmes hely a Lands Between: A mostani bemutatóból is világossá vált, hogy az Elden Ring világában rendkívül sok fenyegetéssel kell majd szembenézniük a kalandoroknak. Akik láthatták a játékot, többek között  troll karavánokról és sárkányok támadásairól számoltak be.
  • Dungeonök mindenfelé: A fejlesztőket ismerve arra számíthatnánk, hogy ki-be járkálunk majd a sötét, nehezen kiismerhető alagutak és bányákba, az Elden Ring azonban ennél jóval többet ígér. A játék többféle tájképet tár majd elénk, így egyebek mellett lesz hegycsúcson elhelyezett, szeles és víz alatti királyságokat idéző dungeon is. Különösen érdekesnek ígérkeznek az ún. Legacy Dungeonök, ahol jelentősen komolyabb kihívásokba vethetjük bele magunkat, természetesen sokkal vonzóbb jutalmakért.

  • Változatos összecsapások: Az általunk irányított, The Tarnished nevű karakter távolról küzdve és közelharcban sem vall szégyent, varázshasználó és még lopakodni is tud. Nyilazni és varázsolni a nyeregben ülve is lehet.
  • Vegyünk igénybe segítséget: Az Elden Ringben lehetőségünk lesz halottak megidézésére, hogy ideiglenesen támogassanak bennünket. Amellett, hogy akár két barátunkat is behívhatjuk, még MI irányította segítőkre is támaszkodhatunk. Utóbbiak lehetnek healerek, tankok, de akár egy kis hordányi szörnyeteg is harcolhat az oldalunkon.
  • Több módon is túljuthatunk az akadályokon: Ha az utunkba esik egy ellenséges erőd, izomból berúghatjuk a főbejáratot, de csendben is megközelíthetjük az ellenséget, hogy végül minél kevesebb harccal érjük el a célt. Csak rajtunk múlik!
  • Ismerős megoldások: Miközben az Elden Ring egyértelműen a FromSoftware legambiciózusabb projektje, azért lesz 1-2 mechanika, ami visszaköszön majd a korábbi játékokból. Lehetőségünk nyílik majd gyorsutazásra, és egy fiatal női segítőnk is akad majd, aki a statjaink kezelését hivatott megkönnyíteni.
  • Akár jóban is lehetünk a goblinokkal: Az üstös goblinok a játék debütálása óta izgalomban tartják a játékosokat. Az exkluzív prezentáción egy újságíró rákérdezett, hogy mi újság ezekkel a teremtményekkel, amire a következő választ kapta: "Reménykedünk benne, hogy a játékosok megtalálják majd az áhított válaszokat velük (a goblinok) kapcsolatban. Még össze is lehet velük barátkozni, de nem ígérjük meg, hogy nem kell majd lezúzni őket."

Az Elden Ring PC-re, Xbox Series gépekre és One-ra, illetve PlayStation 4-re és 5-re érkezik majd 2022. január 21-én.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)