Hirdetés

A játékok javítják az iskolai teljesítményt

|

Egy Futurelab nevű angol cég tanulmányt kezdeményezett, amely szerint a számítógépes játékokat anélkül lehetne felhasználni az iskolában, hogy a tanárok gamerek lennének.

Hirdetés

A mai napon kiadott tanulmány szerint akár az órán is felhasználható játékok motiválnák a tanulókat: fejlesztenék a számítógépes tudásukat, a stratégiai gondolkozást és a problémamegoldó képességeiket.
Egy, az Ipsos Mori által elvégzett korábbi angol tanulmány szerint a tanárok 59%-a szívesen használna fel számítógépes játékokat az oktatásban, sőt, 53%-uk meg is fogja tenni, mert szerintük ez egyfajta interaktív motivációt jelenthet számukra a tanulásban.
Magyarországon egyelőre még semmilyen szinten sem esett szó arról, hogy játékokat használnának fel az oktatásban…

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)