Hirdetés

Játékokkal oktat az amerikai iskola

|

A világon egyedülálló módon, a számítógépes szoftvereket - főként játékokat - helyezi középpontba az amerikai iskola.

Hirdetés

Egy teljesen újszerű oktatási módszert, módot dolgozott ki az USA-ban, a New York államban található iskola, ahol a főszerep a számítógépes játékoké, no meg a oktatóprogramoké.
Az intézmény neve is találó, a Quest to Learn elnevezést kapta, amely elsősorban alapítványi támogatásból létesült, illetve tartja fenn magát. Természetesen jónéhány egyéb szponzorral is rendelkeznek, nem kisebb nevek szerepelnek a palettán, mint például az Intel.

Természetesen nem csupa örömről, és játszadozásról szól az élet a Quest to Learn-ben, komoly tanrendi beosztás szerint állítják össze az oktatásra szánt anyagokat. Előtérbe kerülnek a képességfejlesztő, a logikai, és ügyességi programok , melyekkel a gyerkőcök figyelmét jóval könyebben sikerül felkelteni és megtartani, mint a hagyományos módszerekkel.

Mindezek mellett sokkal jobban oda kell figyelnie a vezetőségnek a rend fenntartására, hiszen jóvalta szigorúbb szabályoknak kell megfelelniük, mint bármely más oktatási intézménynek New York államban. A nyilvánosság számára is elérhető tanrendben például egyértelműen látszik, hogy egyes tantárgyak, mint például a matematika, fizika, földrajz, biológia, angol nyelv és nyelvtan kiemelt prioritást élvez, duplázva, kétszer 45 perces felosztásokban. Tulajdonképp levezetésképpen jön a képbe némi pihenést segítendő, de ugyanakkor készségfejlesztő céliránynak sem rossz játékszoftverek, mint például a Little Big Planet, és a Spore; de helyet kapnak természetesen a kreativitásra ösztökélő darabok is a többek között a Photoshop személyében. Aki pedig elhívatottságot érez mondjuk földrajzi ismeretei fejlesztésének érdekében, az nyugodtan klikkelgethet a Google Earth-ben.

Az intézménybe jelentkezés egyelőre limitált, és csak 12 éves kortól lehet megpályázni. A vezetés kíváncsian várja, milyen reakciókat vált majd ki hosszabb távon mind a gyerekekből, mind a szülőkből koncepciójuk, és ehhez mérten fogják majd a kor- és létszámhatárt kitolni mindkét irányba.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)