Hirdetés

Jön-jön-jön! Lemezek 2009 májusában

|

Májusban csak új sorjáznak a jobbnál jobb albumok - összegyűjtöttük nektek, kikre érdemes várni és mikor. [E hónaptól kezdve minden hónap elején megjelentetünk egy rövid ajánlót az épp aktuális lemezekről, amelyek minket, szerkesztőségi tagokat érdekelnek, s valószínűnek tartjuk, hogy titeket is fognak.]

Hirdetés

Isis: Wavering Radiant, május 5.

A Bostonban, 1997-ben alakult kaliforniai posztmetál banda legújabb, szám szerint ötödik albuma érkezik holnap. Ugyan egy hete már feltették a netre az együttes tagjai, viszont az csak streamelésre alkalmas a MySpace-en. A lemez pikantériája, hogy a Tool egyik tagja, Adam Jones is játszik a lemezen - holnap kiderül, hogyan.

Epica: The Classical Conspiracy, május 8.

A 2002-ben alakult holland szimfonikus metál csapat Miskolcon vette fel legújabb lemezének anyagát. Az album nem kis falat: közel kétórás cucc, összesen 28 dallal (2 CD-s), illetőleg többféle formátumban jelenik meg: szimpla CD-n és duo CD-n, digipackban. Aki bele akar hallgatni: Epica - Classical Medley

Crystal Method: Divided by Light, május 12.

A Grammy-díjra is jelölt duó negyedik stúdióalbuma jelenik meg május közepe táján. Az elektronikus zenét játszó srácok muzsikáját legtöbben filmekből ismerhetik (a Mátrix trailerében játszottak például), viszont öröm számunkra, hogy sokszor működtek közre számítógépes játékok zenéinek elkészítésekor is. Így például a Tom Clancy's Splinter Cell intrójának zenéje az ő nevükhöz köthető, illetve feltűnnek még a Max Payne 2-ben, Gran Turismo 2-ben és 4-ben. Egy nóta az új lemezről:

Stratovarius: Polaris, május 15.

A finn metálbanda nem épp mai gyerek: 1984-ben alakultak, jelen lemezük a 12. a sorban. A leghíresebb lemezük az 1995-ös Fourth Dimension. Ezen új albumra 11 dal került, a limitált digipackon pedig lelhetünk még egy bónusz felvételt is. Egy kis minta az új lemezből:

Green Day: 21. Century Breakdown, május 18.

2004 óta nem jelent meg a Green Daynek új lemeze - épp ideje volt már (akkoriban mekkora rajongó voltam, istenem...). Az együttes tagjai már 2006 óta dolgoztak ezen lemezen, azonban egy pisszenés sem hallatszott tőlük, egészen 2008 októberéig, amikor is posztoltak egy videót a YouTube-ra, amint épp a stúdióban veszik fel az új lemezüket. Íme a címadó dal:

A lemezt három részre osztották: Heroes and Cons, Charlatans and Saints, valamint Horseshoes and Handgrenades. Két fiatal, Christian és Gloria életét és útkeresését követhetjük majd végig az albumon (ők láthatók a borítón is) - illetve azt, hogy a 43. amerikai elnök által létrehozott zűrzavarban hogyan igazodnak el (az együttes rajta tartja ugyanis az ujját a kor ütőerén, és nem átall beszólni az általa rossz politikusnak gondoltaknak). (Alig hittem, hogy ki tudok jönni az előző mondatból, de végül sikerült.)

Marilyn Manson: The High End of Low, május 26.

Kinek kell bemutatni a Trent Reznor atyáskodása alatt "felnőtt" férfinőt? Érkezik az új, hetedik albuma, amiről szülőapja (anyja?) kijelentette, hogy hatalmas változásokra számítsunk. Előző lemeze ugyanis, Marylin elmondása szerint, ablakot nyitott a világra, ez az album viszont egyenesen a Katrina hurrikán lesz. Meglássuk.

Amorphis: Skyforger, május 27.

Egy másik finn metálbanda háza tájáról is érkezik egy album: ez a Skyforger, amelyet koncept albumnak készítettek - azaz története lesz. A Kalevala, a finnek nemzeti eposza nyomán készítette el az 1990-ben alakult együttes e lemezt, gyanítom, Gyu vérben forgó szemekkel fogja magát rávetni.

[Eskin disclaimerel: minthogy az összes májusban megjelenő lemezt helyhiány miatt itt nem tudjuk bemutatni, pedig rajta tartjuk az ujjunkat a kor ütőerén, mint a Green Day. Ezért ha szerintetek kimaradt volna valami a listából, arról kommentben kérjük a felvilágosítást. Előre is köszönet.]

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)