Hirdetés

Journey - emlékek, amelyek életre szólnak

|

A Journey készítője az érzelmek kibontakoztatásában látja a játékok fejlődésének a kulcsát.

Hirdetés

Jenova Chen, a thatgamecompany társalapítója a San Francisco-i Gaming Insider Conference-en beszélt arról, hogy miként lehet magasabb szintre vinni a játékokat.

„Nem egyszerűen játékokat készítünk, hanem olyan emlékeket, amelyek életre szólnak" - mondta Chen.

A fejlesztő úgy gondolja, hogy a videojátékokban is nagy szerepet kell kapniuk az emberi érzelmeknek, de meg kell küzdeni azzal is, hogy sokáig semmi ilyenfajta komplexitás nem jellemezte az ipar termékeit. „Az akciójátékoknál úgy érzed, hatalmas és erős vagy, ami a tinédzser srácoknál fontos, akik szeretnék azt hinni, hogy szabadok és függetlenek. Ez azonban az emberi érzelmeknek csak nagyon kis részét öleli fel,  amely ráadásul nyers és ösztönös"- tette hozzá.

Ez a felismerés vezetett ahhoz, hogy a thatgamecompany elkezdjen azon dolgozni, hogy milyen módon lehetne olyan tartalmas játékokat készíteni, amelyek szakítanak a hagyományokkal, és nem a szokványos kihívásokat, vagy a másokon való uralmat helyezik középpontba, és végső soron ez a munka vezetett a Flower, a Flow és a Journey megjelenéséhez.

„Nem az a jó megközelítés, hogy megkérdezed az embereket, mit akarnak. Azt kell megtudnunk, mire van igazán szükségük. Én legalábbis eszerint járok el, mint játékfejlesztő. A Flower a természet szépségéről és a megújulásról szólt, ezzel szemben ha megnézzük a mai játékokat, azt látjuk, hogy tele vannak stresszel. Az emberek azt is mondják, hogy ilyen játékokat akarnak, egyre nagyobbat és nagyobbat, de valójában nekik is békére és harmóniára van szükségük. Mi olyan játékokat szeretnénk készíteni, amelyek mást kínálnak, amelyek által olyan érzelmi állapotba kerülhet a játékos, amelyet korábban soha nem tapasztalhatott egy videojáték során" - mondta Chen.

Ti mit gondoltok? Volt már olyan játékélményben részetek, amely semmi máshoz nem volt hasonlítható? 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)