Hirdetés

Két új GTX 260 érkezik az EVGA-tól

|

Az új középkategóriás GeForce-ok már 55 nanométeres GPU-val lettek felszerelve.

Hirdetés

Alighogy az NVIDIA elkészült a G200-as grafikus processzorok 55 nanométeres változatával, a hardvergyártók le is csaptak az új chipekre. Elvileg már kapható új Inno3D GTX260 Japánban, azonban a cég oldalán csak a régi kártya található meg.

 

evga-gtx-260-55nm-1.jpg
 

 

Hivatalos információ eddig csak az EVGA-tól jött ez ügyben, miszerint az európai és észak-amerikai piacon kívánja értékesíteni az új GTX 260 kártyáit. Összesen két új modell mutatkozott be, az egyik az alapváltozat, a másik pedig ennek a magasabb órajeleken üzemelő testvére.

Nézzük meg hát tételesen, mi is a helyzet az órajel-különbségekkel (GPU / shader / memória): az olcsóbbik változat 576/1242/999 MHz-en üzemel, míg a drágábbik változat 625/1350/1053 megahertzen. Összességében tehát a két kártya közt a különbség nem számottevő, hiába nyomtatták rá a drágábbik dobozára a hangzatos „Superclocked" feliratot.

 

evga-gtx-260-55nm-2.jpg
 

 

Mindkettő kártya 896 megabájt GDDR3 memóriával és 216 darab stream processzorral lett felszerelve. További hírek szerint az EVGA be fog jelenteni egy harmadik modellt is, amely 666 megahertzes GPU-órajellel fog rendelkezni, de ez egyelőre csak pletyka.

Az alapmodell 290 dollárba kerül (kb. 54 700 forint), a tuningolt változat pedig csupán 4 dollárral drágább (jelenlegi árfolyam alapján ez nagyjából 755 forint). A kártyákat egyes weboldalakon már elő lehet rendelni, tehát nemsokára a boltokba is megérkeznek.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)