Hirdetés

Kickstarter felhasználói adatokat loptak hackerek

|

Ezúttal a Kickstarter rendszerébe törtek be és loptak el felhasználói adatokat a hackerek. Erősen ajánlott jelszót változtatni.

Hirdetés

Az utóbbi években sajnos egyre divatosabbá vált a nagy mennyiségű felhasználói adatokat tároló szolgáltatások módszeres támadása, valamint az adatok illetéktelen eltulajdonítása. Sajnos most egy újabb nevet írhatunk hozzá a listához, ezúttal a Kickstarter esett áldozatul egy hackertámadásnak.

A Kickstarter csapata tegnap küldött egy e-mailt minden felhasználónak, amelyben leírták, hogy hackerek fértek hozzá az általuk tárolt adatokhoz. Szerencsére bankkártya-adatokat nem vittek el a támadók, de ennek ellenére a cég javasolja minden felhasználónak, hogy változtassák meg a jelszavukat.

A kimentett adatok között felhasználónevek, e-mail címek, levélcímek, telefonszámok és titkosított jelszavak szerepeltek. A jelszavakat ugyan nem fedték fel, de egy kellő számítási kapacitás birtokában lévő ember vissza tudná fejteni azokat a jelszavakat, amelyek kellőképpen gyengék vagy könnyen kitalálhatóak.

Mindenesetre a cég mindent megtesz annak érdekében, hogy ez többször ne fordulhasson elő, legalábbis Yancey Strickler vezérigazgató szerint: "Hihetetlenül sajnáljuk ami történt. Nagyon magas elvárásaink vannak magunkkal szemben, ennél fogva nagyon frusztrál minket ez az incidens. A behatolás óta már javítottunk a rendszer biztonságán, és tovább folytatjuk a védelmünk megerősítését. Szorosan együttműködünk a hatóságokkal és mindent megteszünk, hogy ilyen többször ne történhessen."

Nyilván a titkosított jelszavakat feltörni elég sokáig tart, azért erősen ajánljuk, hogy változtassátok meg a jelszavatokat, ha érint az ügy.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)