Hirdetés

Kiderült, hogy meddig kapunk még biztosan évente új Call of Dutyt

|

A Sledgehammer Games szállíthatja az első Call of Duty epizódot, amelyik már a következő konzolgenerációra is megjelenik.

Hirdetés

Pillanatnyilag roppant kényelmes helyzetben van a világ vezető FPS-franchise-a, mivel hosszú ideje egyetlen olyan vetélytárs sem bukkant fel a horizonton, amelyik képes lett volna komolyan megszorongatni. Nem sikerült ez a múltban a sokáig Xbox-exkluzív Halónak, de a multiplatform Battlefieldnek sem, a jobb sorsra érdemes Medal of Honor, Killzone és Resistance sorozatokról nem is beszélve.

Nincs igazi verseny, innovációs kényszer, így nem csoda, hogy az évenkénti megjelenéshez foggal-körömmel ragaszkodó Activision Blizzardnak még olyan mellényúlások is beleférnek, mint a tavalyi Modern Warfare III. A Microsoft színre lépésével sokan abban bíztak, hogy több időt kapnak majd a fejlesztők két epizód között, ám egyelőre úgy fest, hogy belátható ideig még minden marad a régiben.

Hirdetés

Az Insider Games értesülései szerint ugyanis a Sledgehammer Games csapatát a napokban tájékoztatták arról, hogy ők felelnek majd a 2027-es epizódért, és mivel már kiszivárgott, hogy mire számíthatunk az azt megelőző  években, így nyugodtan elkönyvelhetjük, hogy a mostani konzolgeneráció feltételezett végéig (és a következő kezdetéig) minden évben kapunk új CoD-ot.

Idén az egy extra fejlesztési évvel megtámogatott Treyarch jelentkezik egy minden bizonnyal öbölháborús témára felhúzott résszel, amit jövőre a 2022-es Black Ops 2 folytatása követ majd. Ha nem jön közbe semmi, akkor 2026 lesz az Infinity Ward éve, majd 12 hónappal később - ahogy az imént írtuk - a Sledghammer játéka kerül sorra. Remélhetőleg most már elég időt kap az átmenetileg home office-ba költöző (kisebb irodát keresnek a mostaninál) stúdió, és nem kell úgy összecsapnia a játékot, mint a Vanguardot és a Modern Warfare III-at.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)