Hirdetés

Tömegével özönlenek a Steamre az otthonmaradó játékosok

|

Látogatottsági rekordot döntött a Steam, soha nem használták még ennyien egyszerre a Valve platformját.

Hirdetés

A mai nap folyamán több olyan hírről is beszámoltunk, amely valamilyen játékkal kapcsolatos aktivitási rekordhoz köthető. Példának okáért látványosan megugrott a CS:GO játékosszáma. Nem igényel Sherlock Holmes-éhoz mérhető dedukciós képességeket, hogy az ember kikövetkeztesse a jelenség okát. Bizony, nem más áll a háttérben, mint a koronavírus, pontosabban a fertőzés terjedésének lassítása érdekében hozott korlátozó intézkedések. Ahogy ugyanis egyre több országban kénytelenek otthonukba visszahúzódni az emberek (köztük rengeteg diák), úgy nő a valószínűsége annak, hogy alternatív elfoglaltság után nézzenek, például PC-n, konzolon vagy mobilon játsszanak. A nyakamat merném rá tenni, hogy hasonlóan felfelé ívelő görbékkel találkoznánk, ha beleláthatnánk a PlayStation Network vagy az Xbox Live statisztikáiba.

Hirdetés

Ha csak a Steam számait vizslatjuk, akkor kiderül, hogy az egy időben a platformon tartózkodó felhasználók száma március 14-én már közelített a húszmillióhoz, egy nappal később pedig át is lépte azt. Így tehát sikerült új csúcsot felállítani, ugyanis azóta, hogy a Valve útjára indította a PC-s játékterjesztést forradalmasító szolgáltatását még sosem vették azt igénybe ilyen sokan.

A jelenlegi rekord 20313476 fő. Mit gondoltok, milyen hamar számolhatunk be a következő csúcsdöntésről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)