Hirdetés

Küzdelem szívvel, lélekkel - Warrior: A végső menet kritika

|

Amikor már azt hisszük, hogy Hollywood csak a régmúlt előtt képes tisztelegni, és belefullad saját önnön dicséretébe, akkor jön egy kőkemény sorsdráma, mint a Warrior és visszaránt a kőkemény valóságba.

Hirdetés

Meg kell valljam, hadi lábon állok a küzdősport témájú filmekkel. Ha a keleti harcművészetek kerülnek a középpontba még nincs különösebb problémám, hiszen a karaténak vagy a kung funak megvan a maga egzotikuma, amihez olyan filozófia is társul, ami a „nyugati” ember számára idegen. Ellenben a boksz túl hétköznapi, mondhatni egyszerű, és nincs annyi Rocky Balboa, aki dühöngő bika módjára püföljön, hogy gyermeki rajongással lelkesedjen a sportág, vagy az ebben a témában készülő filmek iránt.

Szerencsére ez a Warrior esetében csak részben igaz, ugyanis itt a nálunk is egyre ismertebb MMA (Mixed Martial Arts – Kevert Harcművészetek) kerül terítékre, mindez olyan drámával keverve, ami után mind a tíz ujjunkat megnyaljuk.

Paddy Conlon (Nick Nolte) alkoholizmusa miatt családja darabjaira hullott. Noha szenvedélyével sikerült felhagynia, és rátalált Istenre, megbocsájtást bűneiért nem kaphatott. Azonban felbukkan életében kisebbik fia, Tommy (Tom Hardy), aki megkéri apját, hogy készítse fel a kőkemény Spárta nevezetű rendezvényre, ami rég nem várt lehetőséggel kecsegtet a kiöregedett edző számára.

Egy remek film, ugyancsak remek kritikája, melyet a CineStar honlapján olvashattok tovább.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)