Hirdetés

Kitálalt a League of Legends rendszerében garázdálkodó hacker

|

Bár a tárgyalásnak még nincs vége, Shane Duffy szívesen mesélt arról, hogyan hackelte meg a népszerű MOBA-t, a League of Legends-et.

Hirdetés

A közvélemény számára eddig nagyjából annyi volt tiszta, hogy 2012 nyarán (majd mint később kiderült, egy évvel korábban is) valakik megszereztek néhány százezer felhasználói fiókhoz tartozó információt. A Riot pedig ekkor minenkit arra kért, változtasson jelszót, de egyébként minden rendben a League of Legends háza táján a biztonság tekintetében. Egy ausztrál fiatal kicsit másképp látta az esetet.

A rendőrök által tavaly megtalált Shane Duffy most 21 éves, és mivel Asperger-szindrómás, 9 éves kora óta Ausztrália Queensland nevű államában lévő otthonukban tanult. A jelenleg óvadék ellenében kiengedett Shane a The Daily Dotnak nyilatkozott hacker tevékenységéről, ami szerinte jóval egyszerűbb volt, mint azt gondolnánk.

Shane története szerint egyszerű próbálkozással szerezték meg (egy általa irányított hackercsoporttal) néhány Riot-dolgozó felhasználói adatait. Miután az egyikük ezután nem változtatott jelszót, az ő azonosítójával léptek be a cég rendszerébe, ahol elhelyeztek egy folyamatos hozzáférést biztosító programot. Így Shane állítása szerint 24,5 millió LoL-fiók adatait szerezték meg.

Eleinte csupán pénzszerzésre használta a megszerzett infókat, főleg értékes skineket (olyan 200-800 dollárra gondoljatok) adott el kevésbé legális fórumokon. 2013. nyarára azonban ez már nem volt elég, és látványosabb akciókba kezdett: először híres streamerek fiókjait helyezte át például a brazil szerverekre, illetve adminisztrátori jogokat adott magának a játék fórumán, ahol kedve szerint szerkesztgette a hozzászólásokat.

Miután azonban a Riot csak egy jól kitervelt troll-akciónak nevezte Shane trükkjeit, és továbbra is tagadták a League of Legends-fiókok sebezhetőségét (bár besimerték az első, 2011-es betörést), hacker hősünk nagyobb fokozatba kapcsolt. Nem mást, mint a Riot vezérigazgatóját, Marc Merrilt vette célba: feltörte twitter-fiókját és elkezdett információkat szivárogtatni egy a HearthStone-hoz hasonló, a Riot által készített ám soha be nem jelentett kártyajátékról (ez volt a LoL: Supremacy).

Utolsó lépésként létrehozott egy szolgáltatst, ahol némi pénzért bárki beírhatta egy aktuális meccsben játszó ellenfelének nevét, és ha az benne volt a Duffy számára hozzáférhető fiókok között, a rendszer egy DDoS-támadást intézett az adott játékos ellen, így kidobva őt a meccsből.

Idén márciusban azonban házkutatást tartottak a srác otthonában, lefoglalva minden számítógépes felszerelését, sőt, míg tart a per, Shane nem léphet fel a világhálóra. Az ítéletre egyébként július 24-én van kilátás. Shane az interjú szerint nevetett, mikor felidézte, milyen könnyen jutott hozzá az értékes adatokhoz. Saját tevékenységét annyira nem tartja lenyűgözőnek, sőt, még hackelésnek sem.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)