Hirdetés

Lehet, hogy a Volition meghalt, de a Saints Row tovább élhet, nem is akárhogy

|

Reménykeltő megnyilvánulás érkezett Deep Silver által, és mi azért reménykedünk is.

Hirdetés

Nagyon fájdalmas volt leírni (bár nem én írtam le személyesen, de nekem fájt, ha pontosan akarok fogalmazni), hogy 30 év után bezár a Saints Row játékok fejlesztőcsapata, a Volition, még akkor is, ha az utóbbi években tényleg csak bukásokat sikerült összehozniuk. A döntés az Embracer Group folyamatban lévő átszervezésével, a "stratégiai és működési célok" értékelése után született meg.

Ezzel együtt sokakban ott motoszkált a kérdés, hogy mi lesz most. Vége mindennek? A Volition játékaival, nevezetesen a Saints Row és a Red Faction franchise-okkal azért bőven lehetne még kezdeni valamit, egyik IP sem hangzik olyan rosszul, hogy a fejlesztőkkel együtt temetni kelljen. A Volition gyászjelentést követő közleményben a Deep Silver tisztázta, hogy mi lesz a Volition hagyatékával, és bár elég szűkszavúan fogalmaztak, egy fontos kérdésre azért érkezett válasz.

Hirdetés

A Deep Silver által a Twitteren közzétett igen rövid közleményből kiderült, hogy a Volition IP-i "tovább élnek" a PLAION-nál, amelynek legutóbbi sikere a Dead Island 2 volt, ami meglepően jól sikerült (tesztünket itt olvashatod róla), főleg ahhoz képest, milyen hányattatott sorsú projektről beszélünk.

A fenti tweetben (vagy ikszelgetésben, ki tudja már, hogy kell a népnyelvben becézni az Elon Musk megújult platformjához kötödő aktivitásokat) tehát megerősítették, hogy lesz még Saints Row, talán még Red Faction is valamikor, és várhatóan a PLAION égisze alatt kovácsolódhat, tehát házon belül marad. Mi nem vagyunk ettől boldogtalanok, ti mit gondoltok?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)