Hirdetés

Letölthető az ATI Catalyst 9.1 végleges verziója

|

Fontos újítások kerültek az év első meghajtó-frissítésébe.

Hirdetés

Az ATI szokásához híven ebben a hónapban is kiadta a Radeon és All-in-Wonder videokártyáinak csiszolt meghajtó programját. Ez a verzió egy kissé más, mint a többi, ugyanis a cég ezúttal nem arra törekedett, hogy a meglévő játékokra optimalizálja a drivert néhány plusz FPS-ért, hanem a nemrégiben véglegesített OpenGL 3.0 szabvány támogatását implementálta a csomagba.

Az OpenGL egy API, gyakorlatilag olyan, mint a DirectX. A kettő közti alapvető különbség, hogy míg a DX a Microsoft fejlesztése, addig az OpenGL nyílt forráskódú és platform-független. Az id Software a leghíresebb szoftverfejlesztő cég, amely ezt használja a játékainak 3 dimenziós programozására. Ezért lehet az, hogy a Quake első részétől kezdve az id legutóbb kiadott Quake Wars-áig minden játékuk futtatható Linux kernelre épülő operációs rendszer alatt is, mindenféle trükközés nélkül.

doom3-linux.jpg

A Doom 3 Linux alatt is épp olyan jól néz ki, mint Windows-on


Ezen kívül természetesen rengeteg hibajavítás került az új Catalystba, mind Windows XP, mind Vista rendszeren, bár ezek oroszlánrésze a Control Centert érinti, amely hibás működése sokaknak okozhatott kellemetlenséget.

A szoftver telepítéséhez 9550-es, vagy annál újabb Radeon szükséges. Aki pontosan szeretné tudni, hogy milyen változások történtek, az a letöltési oldalon megleli a kiadási megjegyzéseket.

 

Letöltés:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)