Hirdetés

Már épül a metaverzum első középiskolája, érettségit is kap, aki elvégzi

|

Akit felvesznek, ingyen VR szemüveget kap, és otthonról vehet részt az órákon.

Hirdetés

Továbbra is vannak kérdéseink a metaverzum kapcsán, de egyre egyértelműbbé válik, hogy nem csak Mark Zuckerberg agymenéséről van szó, hanem komoly potenciál rejlik a technológiában. És miközben itthon a COVID rávilágított, hogy az online oktatásra való átállás nem megy olyan egyszerűen, mint az sokan gondolták, Japánban egyenesen a metaverzumba ültetnék át a középiskolai képzést.

Az AOMINEXT vállalat a Yushi International High School közreműködésével egy teljes középiskolát akar felépíteni a metaverzumban, ahová a gyerekek a valóság béklyóit levetve járhatnak, vagyis önmaguk lehetnek függetlenül attól, hogy hogy néznek ki a való életben. 

Hirdetés

Akit felvesznek a suliba, az ingyen VR-szemüveget kap, és ingyenesen járhat az órákra, függetlenül attól, hogy Japánban, vagy a világ más pontján él-e.

A tantervet elvileg a Japán Oktatásügyi Minisztérium is elfogadta, a három éves képzés végén pedig az érettségi bizonyítványt is megkapják a diákok, pont úgy, mintha egy valódi gimibe jártak volna. Természetesen a 3D avatarokat testre is szabhatják majd a diákok, és hát van egy olyan sejtésünk, hogy lompos farkú, térdzoknis anime kislányokkal lesznek tele a virtuális tantermek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)