Hirdetés

Már Nintendo Switch játékokat is véd a Denuvo

|

Aki azért Zeldázott PC-n, mert ott sokkal jobban fut, mint Switchen, élvezze ki: későbbi játékokkal ezt már valószínűleg nem teheti majd meg.

Hirdetés

Érdekes helyzet állt elő a közelmúltban. Mivel Nintendo Switch játékokat relatíve könnyű emulálni, és sok PC-s megjelenésből készül Switch-verzió, a PC-s változatok Denuvo védelmét azzal kerülik meg a "cracker" csapatok, hogy a Switch verziókat csomagolják össze emulátorokkal és teszik azokat "konyhakésszé". Szóval a játékosok lényegében a switches változattal játszanak.

Az élmény macerás, és teljesítmény szempontjából közel sem optimális, de lehetővé teszi az adott játék futtatását. Így nem kell heteket vagy hónapokat dolgozni egy-egy Denuvóval védett cím feltörésén.

Hirdetés

A Denuvo fejlesztéséért felelős Iderto most ezt a kiskaput csapta be. A cég bejelentette, hogy elkészültek a Nintendo Switch játékok védelmére szakosodott Denuvóval, ami ellehetetleníti majd az emulációt. A Nintendo Switch Emulator Protection eszköztár esetében persze a kiadókon múlik, hogy használják-e vagy sem, de tekintettel a Nintendo ellenérzéseire az emulációval szemben, meglepődnénk, ha nem csempésznék majd bele a védelmet azonnal mindenbe.

A nagy N nem arról híres, hogy bármennyire is aggódna a régi játékok sorsa miatt, így a Denuvo majdnem biztosan probléma lesz ebből a szempontból. Egyelőre, amíg minden elérhető Switchre, nem kell félnünk, de idővel kiváló játékok tűnhetnek el teljesen az emuláció ellehetetlenítésével.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)