Hirdetés

Nagy a baj: Marvel's Wolverine videókat és az Insomniac terveit is kiszivárogtatták a stúdiót zsaroló hackerek

|

Fontos részleteket hoztak nyilvánosságra az Insomniac Games ellen indított kibertámadás elkövetői.

Hirdetés

Múlt héten számoltunk be arról, hogy a Rhysida néven ismert hackercsoport behatolt az Insomniac Games hálózatába, ahol hozzáfért az alkalmazottak személyes adataihoz, de értékes információkat szerzett a fejlesztés alatt lévő projektekről, köztük a Marvel's Wolverine-ről is, melyből még félkész anyagokat is eltulajdonított. A Sony a helyzet kivizsgálását ígérte, miközben a kiberbűnözők váltságdíjat követeltek, de a jelek szerint nem jött létre megállapodás a felek között, mert az elkövetők elkezdtek komolyan szivárogtatni az 1,7 terabájtnyi zsákmányukból.

Az alábbiakban masszívan spoileres anyagok következnek, ezért azt javasoljuk, hogy ne olvass tovább, ha zavar az ilyesmi, és inkább magad szeretnéd majd felfedezni mindazt, amit az Insomniac játéka tartogat számodra. A linkek gameplay anyagokra mutatnak, továbbá olvashatsz a Marvel's Wolverine szereplőiről, a történetnek otthont adó helyszínekről, valamint a stúdió további tervezett játékairól és azok ütemezéséről.

Hirdetés

A megosztott felvételek alapján úgy fest, hogy az Insomniac akárcsak korábban Peter Parker és Miles Morales esetében, igyekezett hű maradni a karakterhez: Logan adamantiumkarmai nem arra valók, hogy csak megcsiklandozzuk velük az ellenséget, a Marvel's Wolverine valóban véresnek ígérkezik. Egyébként a gyors helyváltoztatásban is jó hasznát veszi a visszahúzható karmoknak, így tud például falon mászni. Az ellenség becserkészésében fontos szerepet játszanak a kifinomult érzékei (például a szaglása), de a nyomozós szekciókban is rájuk támaszkodik, legalábbis erre utal az egyik videó.

Logannek többek között más mutánsokkal (mint ezeken az artworkökön), zsoldosokkal és nindzsákkal kell megküzdenie, miközben beutazza a fél világot Alaszkától, Avalonon, Japánon és Kanadán át Madripoorig. Rozsomákot Liam McIntyre (Spartacus, Gears of War 4, Gears 5) szinkronizálja meg, a másik főszereplőt(!), Jean Greyt pedig Krizia Bajos.

Rajtuk kívül a további karakterek számíthatunk még:

  • Arkady Rossovich, azaz Omega Red - Raphael Korkhill
  • Callisto - Debra Wilson
  • Davina - Pragathi Guruprasa
  • Nathaniel Essex, azaz Mr. Sinister - Troy Baker
  • Jessán Hoan - Kelly Hu
  • Leech - Noga Wind
  • Raven Darkholm, azaz Mystique - Nicole Pacent
  • Viktor Creed, azaz Sabretooth - Brett Gipson

Végezetül az is kiderült, hogy a 2025-ös és 2030-as pénzügyi évek közötti időszakban milyen játékokkal készül az Insomniac. Meglepetésre a Marvel's Venom jön hamarabb, és csak utána, a 2026-os pénzügyi évben következik a Marvel's Wolverine. 2028-ban (még mindig pénzügyi évről beszélünk) a Marvel's Spider-Man 3 várható, rá egy évre az új Ratchet and Clank, majd pedig 2030-ban egy X-Men játék, az utána következő évben pedig egy új IP.

Noha természetes dolog a kíváncsiság, és valószínűleg a legtöbben úgy vannak vele, hogy szeretnék jó előre tudni, hogy mind dolgoznak a kedvenc fejlesztőik, az ő szemszögükből nézve roppant szomorú az eset. Abban ugyanis biztosak lehetünk, hogy nem így, és nem most szerették volna felfedni a lapjaikat, de a hackerek megfosztották őket ettől, minket pedig attól, hogy egy State of Play vagy valamilyen más nagyszabású műsor alkalmával meglepődjünk, amikor hivatalosan is leleplezik soron következő játékukat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)