Hirdetés

Még a saját fejlesztői is értetlenül állnak a Baldur's Gate 3 rekordja előtt

|

Szenzációs siker a Larian szerepjátéka, méghozzá olyan, amelyik szembemegy az iparág trendjeivel.

Hirdetés

Különös anomália a hosszúra nyúlt, közel 3 évet felölelő korai hozzáféréses periódust követően a napokban elrajtolt Baldur's Gate 3. A Larian Studiosnak a legfrissebb Dungeons & Dragons szabályrendszerre épülő fantasy RPG-je ugyanis a műfaj hardcore közönségét veszi célba, ráadásul teszi mindezt az asztali szerepjátékos gyökerekhez sokkal közelebb álló, körökre osztott harcrendszerrel. Minden porcikájáról üvölt, hogy rétegjátékról van szó, és mint azt Swen Vincke, a stúdió alapítója egy interjúban elárulta, meggyőződésük volt, hogy a csúcsot már a korai hozzáférés során elérték. Ebben a konstrukcióban mintegy 2,5 millió példány kelt el, így azt jósolta a csapatnak, hogy már az is szép eredmény lesz, ha a steamen egyszerre aktív játékosok számra eléri a 100 ezret.

Nos tévedett, nem is kicsit. Már a premier napján többszörösen felülmúlta a Baldur's Gate 3 iránti érdeklődés az elvárásokat, és azóta is folyamatosan emelkedik a játékosszám, minek következtében a monumentális RPG már szinte mindegyiket maga mögött hagyta a műfaj nagyjai közül (The Elder Scrolls V: Skyrim, The Witcher 3: Wild Hunt, Fallout 4), mi több, beverekedte magát a Steam örökranglistájának Top 10-ébe.

Hirdetés

Itt jelenleg a 9. pozíciót tudhatja a magáénak 814 666-os csúccsal, és csak egyetlen 2023-ban megjelent játék előzi meg, a 879 308 játékossal tetőzött Hogwarts Legacy. Viszonyításképpen érdemes megjegyezni, hogy a Larian eddigi legnagyobb sikerével, a Divinity: Original Sin 2-vel sosem játszottak egyszerre 93 701-nél többen a Steamen.

Látva a lelkes kritikákat, valamint a felfedezéseikről a közösségi médiában széles vigyorral beszámoló játékosok tömegeit, akik tényleg élvezik a játékot, nehezen tudjuk elképzelni, hogy bármi olyan történjék a Baldur's Gate 3-mal, ami egyhamar véget vetne a menetelésének. Szeptember 6-án érkezik a PlayStation 5-ös változat, ami előrendelések tekintetében még a Marvel's Spider-Man 2-t is megelőzte az Egyesült Államokban, csak a Madden NFL 24 van előtte. Valamikor pedig majd befut az Xbox Series konzolokra szánt kiadás is, aminek elkészültét (és emiatt a hivatalos bejelentését) egyelőre a gyengébbik gép, a Series S hátráltatja.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)