Hirdetés

Még a Steam is beleremegett a Baldur's Gate 3 rajtjába

|

Rengetegen vetették rá magukat a Larian szerepjátékára, és emiatt egyes felhasználók egészen extrém letöltési időkkel szembesülnek.

Hirdetés

Sokáig úgy tűnt, hogy a Starfieldet könyvelhetjük majd el a 2023-as év meghatározó megjelenéseként a szerepjátékok műfajában, de könnyen lehet, hogy végül a Baldur's Gate 3 elhappolja az orra elől a koronát. A Bethesda sci-fi RPG-jének még van egy hónapja felkészülni, a Larian fantasy szerepjátéka viszont a mai nappal kilépett a korai hozzáféréses fázisból, és majdnem térdre kényszerítette a Valve piacterét.

A közösségi médiában cirkuláló beszámolók alapján 6 órától akár 6 is hónapig terjedhet a Steam által becsült idő, amíg lecsordogál a mérlegelésen 122 GB-ot nyomó alkotás, s bár nem ez általános tapasztalat, azért szaporodnak a panaszok.

Hirdetés

Abban persze nincs igazán semmi meglepő, hogy a Baldur's Gate 3 a platform legtöbbet játszott címei közé katapultálta magát, hiszen csak a korai hozzáféréses változatot 2,5 millióan vásárolták meg, és hozzájuk csatlakoznak most a valódi rajtra váró tömegek. A hír írásának pillanatában a 424 274 játékossal a harmadik helyen tanyázik, karnyújtásnyira az ezüstérmes Dota 2-től.

Lendületesen kezdett tehát a Baldur's Gate 3, aminek újabb lökést adhat majd a tesztek érkezése,  (Okkal nem láttok még túl sokat belőlük, monumentális játékról van szó, amin égbekiáltó bűn simán csak végigrohanni. A miénk is folyamatban van, de egy kicsit még várnotok kell rá.), szeptember 6-án pedig a PS5-ös tábor szintén az Elfeledett Birodalmak felé veszi útját, akiket majd valamikor (előreláthatóan 2024-ben) az xboxosok is követnek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)