Hirdetés

Még PlayStation 5-ön is az Armored Core VI PS4 Prós változatát érdemes elindítani inkább?

|

Érdekes felfedezést tett egy hacker a FromSoftware legújabb játéka kapcsán, de az Elden Ring is érintett a problémában.

Hirdetés

Nagyjából másfél évvel a zajos sikert arató Elden Ring után a FromSoftware ismét nagyot gurított, és nemrég boltokba küldte az 1997 óta futó Armored Core-sorozat legújabb epizódját, amelyben mechekbe pattanva trappolhatunk ki a csatatérre.

Ahogy az a vonakozó tesztünkből is kiderül, az Armored Core VI: Fires of Rubicon szerencsére hozza a japán fejlesztőtől megszokott (és elvárt) minőséget, a hacker Lance McDonald azonban most egy nem túl hízelgő állítást fogalmazott meg a játék kapcsán.

Hirdetés

McDonald az X-szé átvedlett Twitteren hozta nyilvánosságra, hogy az Armored Core VI PlayStation 4 Próra szánt változata a kiadó Bandai Namco állításával ellentétben 1080p-s felbontás mellett nem 30 fps-en fut, sőt, PlayStation 5-ön elindítva még stabilabban is tartja a 60 fps-t, mint a dedikált PS5-ös verzió. Az utóbbi szintén egész jól hozza ezt az értéket, ám bizonyos átvezető jeleneteknél és felfedezés közben előfordulhatnak bezuhanások.

A videó megosztása előtt McDonald egy korábbi posztban arról írt, hogy az Armored Core VI PlayStation 5-ös változatából hiányzik a fordítóoptimalizálás (compiler optimization), ami egyébként az Elden Ringnél is így van, ez pedig szerinte jelentősen befolyásolja a teljesítményt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A hacker bejegyzéseire ugyanakkor sokan reagáltak azzal, hogy ők a PS5-ös kiadással sem tapasztalnak gondokat, az általa prezentált fps-bezuhanások pedig elhanyagolhatók ahhoz képest, amennyivel jobban néz ki a next-gen verzió.

Mindenki döntse el maga, hogy milyen véleményt formál az esetről, cikkünk írásáig mindenesetre a Bandai Namco vagy a FromSoftware oldaláról nem kommentálták az ügyet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)