Hirdetés

Megmentik a világot az MMO-k?

|

Az NPD Group összetett felmérése alapján az MMO-knak nagy szerepe lehet abban, hogy a PC-s játékvilág újra nagymértékben fellendül, továbbá hatalmas bevételeket hoz. Az Amerikában végzett kutatások szerint 2005-ben 1,4 milliárd dollárnyi PC-s játékeladásról beszélhetünk, melynek jórészét MMO-k alkotják. Az elmúlt évben az észak-amerikai játékeladások elérték az 1,4 milliárd dolláros határt. Ebből 344 millió dollárt tettek ki azok az MMO-k, amelyekért havidíjat kell fizetnünk, így például itt döntő szerephez jutott a World of Warcarft. További 292 millió dolláros bevételt hoztak azok az online játékok, amelyekért nem kell külön havidíjat fizetni. Ennek okául az internetet tették meg, hiszen napjainkban egyre népszerűbb és széleskörűbben terjed el a szélessávú világháló, amelynek köszönhetően online vásárolhatunk, játszhatunk és letölthetünk. Érdekesség még, hogy elemzések szerint az MMO-játékosok 55%-a 34 év fölötti.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)