Hirdetés

Megszívhatják azok az xboxosok, akik a Baldur's Gate 3 szexjeleneteit rögzítik

|

Az Xbox Series X/S konzolok automatikusan feltöltik a felvett klipeket, ez pedig nem várt következményekkel járhat a Larian RPG-jének esetében.

Hirdetés

A Baldur's Gate 3 az egyik legkiválóbb szerepjáték lett, amely számos díjat zsebelt, beleértve a The Game Awardsot és a GS Awardsot is. Legalábbis ami a PC-s és PlayStation 5-ös változatokat illeti, ugyanis a késve, csak a TGA befejezése után megjelent Xbox Series X/S verzió már a kezdetektől fogva súlyos hibákkal küzdött, amik miatt még a mentésüket is bukhatták a játékosok. 2023 legvégén még mindig nem volt teljesen rendben az xboxos verzió: bár a mentésekkel kapcsolatos gondok elvileg megoldódtak, azonban még mindig előfordultak problémák, amiket nyilván ugyanúgy javítanak majd a fejlesztők, mint a korábbiakat. 

Sajnos 2024 úgy indult, hogy még mindig előfordultak kellemetlenségek az xboxos Baldur's Gate 3-ban, csak most épp a klipfeltöltés hozta nehéz helyzetbe a zöldek táborát. A dolog a Redditen derült ki, ahol egy felhasználó, bizonyos Daddy-Vegas arról számolt be, hogy három tiltást is kapott az Xbox-fiókja azért, mert szex- vagy meztelenséget tartalmazó jeleneteket töltött fel a Larian játékából. Több felhasználó is csatlakozott hozzá, miszerint hasonlóan jártak, ráadásul nem csak a Baldur's Gate 3 esetében, hanem más videojátékoknál is tapasztalták ezt Xbox konzolon. 

Hirdetés

A DualShockers kifaggatta Daddy-Vegast a részletekről, és így derült rá fény, hogy mi történt: nem ő lőtte fel a klipeket, hanem a felvételek automatikusan feltöltődnek a nyilvános szerverre, ez az alapértelmezett beállítás az xboxokon. A felfüggesztés elég alapos, és többek között magában foglalja a klipek és képernyőképek feltöltésének, a partykhoz való csatlakozás, a profil szerkesztésének, és az egyéb kommunikáció átmeneti korlátozását is.

Daddy-Vegas azt már a Kotakunak mondta el, hogy az egész tiltás 30 másodperc alatt történt bármilyen figyelmeztetés vagy korrigálási lehetőség nélkül, szóval egy bot hajthatta végre. Egy rövid távú eltiltást még meg is értene a gikszerért, de az egyéves felfüggesztést felháborítónak tartja. 

"Épp most készítettem egy képernyőfotót a Larian Studios által tervezett tartalomról, egy olyan játékban, amiért az Xbox elvette a pénzemet, egy olyan funkciót használva, amihez szó szerint egy gomb van a kontroller közepén. Nem akartam felnőtt tartalmakat létrehozni egy egyébként ártatlan játékkal, egyszerűen csak dokumentáltam a nekem bemutatott tartalmakat egy videojátékban, amely nagyon egyértelműen M-es besorolású [meztelenség és erős szexuális tartalom van benne]. Úgy érzem, mintha a Trónok harcát rögzítenéd a DVR-edre, és a kábeltársaságod felfüggesztené a tévészolgáltatásodat, mert valaki meztelen volt az epizódban."

Ironikus, hogy az Xbox közösségi szabályai között van egy olyan rész, miszerint a felhasználóknak tilos szexuális tartalmú képernyőfotókat és klipeket megosztaniuk és terjeszteniük, közben meg a feltöltés automatikusan küldi a szerverekre, ha így tesznek.

A Kotaku megkereste a Lariant és a Microsoftot is az esettel kapcsolatban. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)