Hirdetés

Mennyi idő lesz végigtolni a Baldur’s Gate 3-at?

|

A fejlesztők szerint elvesz majd egy szeletet az életünkből a legújabb Baldur's Gate.

Hirdetés

A Larian Studios szereti kényeztetni a rajongókat, elég csak arra gondolni, hogy az augusztusban végső formát öltő Baldur's Gate 3 előtt egy ingyenes játékkal kerülhetünk képbe (és hangulatba), de mit remélhetnek majd az őszi RPG dömpinget váró rajongók?

A Larian vezetőke, Swen Vincke az IGN.com újságírójának nyilatkozott, aki mindenek előtt elmondta, hogy kicsit kavarniuk kellett a játék megjelenésével kapcsolatban, ennek nem mindenki fog feltétlenül örülni. A PC-s verzió megjelenési dátumát egy hónappal előre hozta a stúdió - augusztus 31-ről augusztus 3-ra - hogy elkerülje az ütközést a Bethesda szeptember elején megjelenő Starfieldjével. A PlayStation 5-ös verzió eközben némileg későbbre, szeptember 6-ra csúszik, az Xbox Series X és S verziókról egyelőre még nem tudhatunk konrétumot.

A nagy kérdés ugyanakkor az, hogy ha végre belevághatunk a kalandba, vajon mennyi ideig nyújt majd kikapcsolódást a Baldur's Gate 3?

Hirdetés

Vincke szerint a játék sima végigjátszása 75-100 órát vesz igénybe. Azok a játékosok azonban, akik mindent fel akarnak fedezni, mindent ki akarnak maxolni, ennek a duplájára számíthatnak. Azok, akik többjátékos módban játszanak a játékkal, akár egy évet is elverhetnek csapatukkal, mintha egy gigantikus D&D kalandot nyomnának végig.

Ráadásul az újrajátszási faktor is erős, mivel a dolgokat többféleképpen is meg lehet közelíteni, érdemes több kasztot is kipróbálni, egészen eltérő játékélményt megélve, és persze félre is tehető, később is fel lehet venni a fonalat, a fejlesztők magabiztosan azt ígérik, újra el fog kapni a hangulat. Persze van tapasztalatuk ezen a téren Vincke szerint:

"A Divinity: Original Sin 2 esetében is láttuk, hogy az emberek évekig játszottak vele. Még mindig elég sokan játszanak a DOS2-vel, még mindig felfedeznek benne új dolgokat. A Baldur's Gate 3 nagyobb, lényegesen több réteggel és mélységgel rendelkezik. Nem fogsz vele egy hónap alatt végezni."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)