Hirdetés

Szavazz: egy széria legyen mindig hű önmagához?

|

A gamescom 2016 keretében a Metal Gear: Survive és a Resident Evil VII is csavart egyet az eddig ismert szérián. Felmerült egy érdekes kérdés ezügyben: vajon mennyire problémás, ha egy játék legújabb részével hirtelen teljesen megújul?

Hirdetés

Talán bennünk, játékrajongókban van csak némi kényszeresség, hogy minden változástól rettegünk? Több nagy széria szakított már hagyományaival, elég csak a Call of Duty, a Battlefield, vagy éppen a most hype vonatra jegyet váltó Mafia evolócióját végignézni, de néha egészen merészen stílusában is teljesen új utakra téved egy-egy széria. Ha az aktualitásokat nézzük, akkor a Metal Gear: Survive és a Resident Evil VII említhető meg látványos változásként, a dolog pikantériája, hogy a Konami éppen az eddigi Resident Evil trendek felé tolja éppen a már Kojima-mentes sorozatát, míg a Capcom éppen a jelenleg divatos belső nézetesen horrorjátékok irányába vinné a már nem először alapjaiban megújuló szériát.

Rengeteg példát lehetne még sorolni a játéktörténelemből, szokatlan remake-ek és teljesen újraértelmezett folytatások, erős stílusváltások mind olyan fejlesztői döntések, amelyek gyakran rémisztik meg a rajongókat. Persze sokszor nem alaptalan a félelem, hiszen kedvenc játékunkban ott rejlik az a stílus, amiért megszerettük az adott címet, és ennek meggyalázása érthető módon rosszul érinti az elvhű rajongót. A kérdés tehát adott, segítsetek boncolgati a témát akár szavazattal, akár kommentben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)