Hirdetés

Mi ez a Balatro, amivel a fél világ játszik?

|

A kártyajáték alig néhány óra alatt egymillió dollárt hozott a konyhára, rengetegen csúsztak rá teljesen.

Hirdetés

Jött, látott, és azzal a lendülettel mindent letarolt a Balatro, amely a pakliépítős roguelite műfaj legújabb üstököse. Az ingyenesen elérhető demó után február 20-án jelent meg a játék, és már az első néhány órában több mint egymillió dollár bevételt termelt, a héten pedig átlépte az egymilliós eladott példányszámot.

A Balatro egyelőre "csak" PC-n, Xbox és PlayStation konzolokon valamint Nintendo Switchen elérhető, de már dolgoznak a mobilos verzión a fejlesztők.

Hirdetés

Ha az is megjelenik, lehet, hogy kevesebb hírt olvashattok majd itt a GS-en, mert ez a rövid anyag is legalább három órája készül, mivel egy kicsit belecsúsztam a játékba. Pedig a Balatro koncepciója már-már pofátlanul egyszerű: van egy pakli kártyád, amiből pókerkombinációkat kell kijátszanod, ezekért pedig pontokat kapsz. Hogy mennyit, azt a különböző szorzókat és egyéb bónuszokat biztosító joker lapok határozzák meg.

A nemzetközi tesztekben sokan minden idők legjobb pakliépítős roguelite-jaként emlegetik a játékot, köszönhetően a végtelenül egyszerű szabályrendszernek (aminek hála a videojátékokat egyáltalán nem ismerők is könnyen felkaphatják), és a parádés újrajátszhatóságot kínáló, folyamatosan feloldódó extráknak. A synthwave zenék, a pixelart grafika, a CRT monitorokat idéző látvány és a high risk - high reward játékmenet együttes erővel simán órákra odakötnek a képernyők elé.

Mi figyelmeztettünk, ha kipróbálod és rácsúszol, csakis magadra vess!

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)