Hirdetés

Mi lesz a Baldur's Gate 3 kivágott funkciójával a generáció leggyengébb konzolján?

|

Az Xbox főnöke kivételt tett a Lariannal, és megengedte a stúdiónak, hogy kihagyja a játék egyik olyan lehetőségét Series S-en, ami elérhető lesz Series X-en és persze PlayStation 5-ön is.

Hirdetés

Néhány napon belül, szeptember 5-én PlayStation 5-re is megjelenik a Baldur's Gate 3, ellenben az xboxos verzió  megjelenik majd PlayStation 5-re, de az Xbox verzió előreláthatóan hónapokat fog csúszni. Ennek elsődleges oka az Xbox Series S, valamint a Microsoft azzal kapcsolatos kikötése.

A nagyobb és drágább testvéréhez képest szerényebb teljesítménnyel bíró konzolra is megjelenő címe (tehát lényegében az összes) tartalom és lehetőségek tekintetében meg kell, hogy egyezzenek az Xbox Series X-en elérhető változattal. Egyedül a grafika és a képfrissítés az, ahol beleférnek kompromisszumok.

Hirdetés

Ezzel gyűlt meg a Larian Studios baja is, a fejlesztőknek gondot okozott működésre bírni az osztott képernyős kooperatív módot Series S-en, akik emiatt úgy döntöttek, hogy még halogatják egy kicsit a probléma megoldását. Egészen addig úgy számolhattunk, hogy valamikor 2024-ben érkezik az xboxos változat, amíg a Microsoft be nem adta a derekát, és meg nem engedte a Lariannak, hogy Series S-re osztott képernyős funkció nélkül jelenhessen meg a játék. Ennek köszönhetően még idén kijöhet a Baldur's Gate 3 Xboxra.

A Twitteren/X-en a hivatalos Xbox fiók a következő közleményt fűzte hozzá a bejelentéshez:

"A Larian közreműködésével a továbbiakban is azon leszünk, hogy találhassunk módot a Series S osztott képernyős módjának leszállítására a megjelenést követően."

Az óvatos megfogalmazás egyértelművé teszi, hogy szó sincs ígéretről, mindössze annyit jelent, hogy most hagyják a srácoknak kihozni az év egyik legfontosabb címét Xboxra is, aztán majd meglátják, hogy kitaposhatják-e a Baldur's Gate 3-ból és a Series S-ből a hibátlan együttműködést. Talán majd az FSR 3 ebben is segíthet.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)