Hirdetés

Microsoft az OpenGL ellen?

|

A két legelterjedtebb 3D-s API, a Direct3D és az OpenGL között elsősorban az a különbség, hogy utóbbi teljesen nyílt forráskódú és ingyenes, előbbi pedig a Microsoft tulajdonát képezi. Egyes pletykák szerint a Microsoft arra szánta el magát, hogy új operációs rendszerében, a Windows Vistában szánt szándékkal nyújtanak nagyobb támogatást a Direct3D-nek, így az közel kétszer akkora teljesítményre lesz képes az OpenGL-nél. Tudva levő, hogy a Vista teljes pompájában való futtatásához bizony elkél majd egy újabb videókártya, szóval az egész operációs rendszer sebessége függ ettől a megmozdulástól. Az OpenGL támogatói ezért most összefogtak, hogy közös erővel tegyenek a diszkrimináció ellen. Arra kérnek mindenkit, főként a hardvergyártókat, hogy lépjenek fel ők is a Microsoft ellen, s így mutathassanak fityiszt Bill bácsinak.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)