Hirdetés

Microsoft IllumiRoom - részletek az új Xbox kiegészítőről

|

A következő Xbox egyik legérdekesebb kiegészítője, ha nem alaptartozéka lehet az IllumiRoom nevű eszköz, ami kiterjeszti a játékélményt szobánk falának és elemeinek felhasználásával.

Hirdetés

A januári CES-en mutatkozott be először, s mi azóta is izgatottan vájruk a további fejleményeket a Microsoft IllumiRoommal kapcsolatban. 

A redmondi óriás május 21-én készül bejelenteni az új Xboxot, ami természetesen nem csak hardvere miatt lesz kielégítő az elkövetkezendő 4-5 évre. A Microsoftnak van pár trükk a tarsolyában, amivel minden eddiginél kiemelkedőbb játékélményt nyújthat az alkalmi és hardcore játékosok számára egyaránt - ezen trükkök egyike az IllumiRoom is. A készülék nem más, mint egy továbbfejlesztett projektor, ami a televízió köré vetít képet, kiterjesztve így a belátható területet, hogy jobban beleélhessük magunkat a játékba.

További részleteket a héten megrendezésre kerülő CHI 2013 rendezvényen kívánnak közölni, de a fent látható videót még azelőtt kiadták, hogy addig is tovább csigázzák a kedélyeket. Az öt perces mozgókép anyagból megtudhattuk például azt, hogy nem kell szétpakolni a bútorokat, ha játszani szeretnénk: a demóban is látható Kinect for Windows-zal kombinált projektor érzékeli a tárgyakat, sőt, azok körvonalait is. Ez utóbbi azért hasznos, mert az IllumiRoom a játék látványelemeihez igazítja a szobát: fekete-fehér jelenet van? Legyen a szoba is fekete-fehér! Cell-Shaded a grafika? Húzzuk ki a TV-állvány kontúrjait! Valami a képernyőn kívülre esik? Megtalálod a szoba padlóján! A dolog meglepően jól működik, a videón semmilyen utómunkát nem végeztek (a vágáson kívül), amit látunk, az úgy is van. Ahogy újabb információkhoz jutunk, azonnal továbbítjuk felétek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)