Hirdetés

Örülhet a Microsoft, jól fogynak a konzolok

|

A Microsoft kiadta az előző negyedéves pénzügyi jelentését, mely szerint több millió Xbox talált gazdára.

Hirdetés

A Microsoftnak sikerült 7,2 millió Xbox konzolt értékesítenie a decmeber 31-ig tartó negyedévben. Ebből 3,9 millió gép Xbox One, 3,5 millió pedig Xbox 360 volt. Ez sokat segített abban, hogy a cég féléves bevétele a 43,05 milliárd dollárt is elérte.

Ez bizony komoly növekedés a tavalyi, ugyan ebben az időszakban összeszedett, 37,46 milliárdos bevételhez képest. A „Devices and Consumer Hardware” divízió, ami az Xboxokért is felel, 4,7 milliárdot számolt az előző negyedévben. Az előző évben ugyanekkor ez a szám 2,8 milliárd volt. Fél éves szinten a cég 6,2 milliárdot szedett össze, a tavalyi 3,9-hez képest.

„A befektetéseink az eszközökbe és szolgáltatásokba, felső kategóriás élményt nyújtanak a vásárlóinknak, és a munkáink partnereinkkel előre visznek minket, komoly eredmények, és hosszú távú növekedés felé” – mondta a Microsoftos Steve Ballmer. A befektetőknek szánt közlésben megismételte, hogy az Xbox One 3,9 millió példányban fogyott el 13 régióban alig 5 hét alatt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)