Hirdetés

A Microsoft folyamatosan tárgyal a platformok közti játék lehetőségéről a Sonyval

|

Nem olyan egyszerű megoldani, hogy az Xbox és PlayStation között bármiféle átjárhatóság is legyen. Védelmi, szerveroldali, de leginkább bürokráciai akadályokat kell ledönteni.

Hirdetés

Inkább az a valószínű, hogy semmilyen cross-platform játéklehetőség nem lesz a PlayStation 4 és az Xbox One között, de a próbálkozás ettől még nem marad el. Aaron Greenberg, marketing menedzser elárulta a GameReactor íróinak, hogy a Microsoft tárgyal a Sonyval cross-play lehetőségekről, de ők úgy tűnik, hogy nem engednek ezügyben.

"Partnerként dolgozunk a Minecrafton velük, és persze nagyon szeretnénk, hogy a részesei legyenek ők a cross-playnek. Tárgyalunk velük, és reménykedünk, hogy támogatják a dolgot."

A Minecraft csak egy ügy a sok közül, aminek kapcsán felmerül a platformok közti átjárhatóság. Az Xbox One és Nintendo Switch verziók között például simán lehet együtt játszani a haverokkal, de az Xbox Dave McCarthyja szerint a Sony erre még nem áll készen.

"Nagyon szeretnénk, ha benne lennének. Beszéltük már velük erről. A helyzet az, hogy nem állnak még készen erre [nevet]. Én reménykedek benne, hogy egy nap csatlakoznak ők is a bulihoz."

A PlayStation fejese, Jim Ryan szerint ez a tartózkodás azért van, mert a biztonságukat féltik. Ha megnyitják a rendszert, akkor nem tudják teljesen irányítani az élményt, ami kockázatot jelenthet szerintük. A Minecraft kapcsán főleg a fiatalabb korosztály védelme a céljuk.

Phil Spencer szerint picit nevetséges, hogy a Sony azt hiszi, ők nem tesznek meg mindent a gyerekek védelmében. Az erről való vita egyenesen káros szerinte, hiszen a védelem mindig olyasmi amire mindenképpen figyelnek, és folyamatosan fejlesztik. 

Itt tartunk most. Szerintetek jó ötlet lenne a cross-platform multi lehetősége?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)