Hirdetés

Molyneux felszólalt a magas adók ellen

|

Molyneux sokallja azt az adód, amit a játékfejlesztőknek kell fizetniük az Egyesült Királyságban

Hirdetés

Molyneux a világ játékfejlesztésének egyik leginkább vitatott alakja, akik egyesek szerint egy zseni, mások szerint viszont egy folyamatosan nagyotmondó figura, aki bár kezdetben ígér fűt-fát játékaiban, de a végén azokból rendre nem lesz semmi. Ezt a témakört pár napja már körbejártuk itt a GSO-n, ám most Molyneux újra a középpontba került. Ezúttal adóügyekben.


Mert az X10 alkalmával a The Telegraph-nak adott interjújában elmondta, mekkora őrültséget csinál azzal a brit kormány, hogy nem ismeri el kreatív iparnak a játékfejlesztést, ezáltal számos adókedvezményt von meg az iparágtól. Példának Kanadát hozta fel, ahol ezen a címen jelentős kedvezményekkel csábítják a fejlesztőket. Ám az anyagiak csak egy része Molyneux problémájának. A másik baj, hogy ezzel az angol játékipar (ami egy felmérés szerint a harmadik legnagyobb a világon) súlyos kárt szenved a kreativitásban, mert a készítők és kiadók nem merik bevállalni az új ötleteket, ha a kétséges megtérülés mellé még az óriási adóteher is a nyakukba szakad. Ezen pedig sürgősen változtatni kell. Egyetértünk?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)